Archieven

Dit bericht is 935 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Deze zomer lanceert de Stichting Schoonhoven Klassiek voor het eerst een fonkelnieuw kindermuziekevenement: ‘De Muziekfabriek’. Op zaterdag 27 augustus, voorafgaand aan het Oude Haven concert, is de presentatie van de eerste productie.

Gregor Smeets, voorzitter van Schoonhoven Klassiek, vertelt enthousiast over het ontstaan van dit nieuwe evenement: “we wilden iets leuks en vernieuwends doen voor de kinderen. Muziek is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Muziek maken is niet alleen leuk, het stimuleert de muzikaliteit en heeft ook een positief effect op intelligentie en sociale vaardigheden. Dat blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast verbetert zowel het abstractievermogen als het analytisch denken. Dat je niet meteen een instrument hoeft aan te schaffen om met muziek bezig te zijn, vonden we een interessant gegeven.”

Wat is het plan?
Samen met Evelien en Marlou van Het Cultuur Station en Mikky en Jitse van Silver Sound Studio is een leuk concept bedacht. Het draait om plezier hebben bij het maken van muziek. In de ‘Muziekfabriek’ gaan kinderen, onder professionele begeleiding, een eigen muzieknummer maken. Hierbij zoekt de organisatie aansluiting bij de Schoonhovense basisscholen. Samen met de kinderen wordt tijdens een muziekworkshop in de klas het muziekevenement voorbereid. De kinderen gaan zelf instrumenten bedenken of knutselen en maken daarmee een zogenaamde soundbite. Deze stukjes muziek worden opgenomen. Daarnaast helpen de kinderen met het maken van een leuk decor.

Supertof lied
Op zaterdag 27 augustus 2022 om 16.00 uur komt alles bij elkaar. Op het podium over de Oude Haven, voorafgaand aan het Oude Haven Concert, maken de kinderen met eigen meegenomen (dagelijkse) voorwerpen en aanwezige instrumenten een geweldige beat en bijpassende melodie. Ter plekke mixt de geluidtechnicus de soundbites die in de klassen zijn verzameld. De opname van het totaal is een supertof, eigengemaakt lied.

Binnenkort meer over dit leuke initiatief.

Dit bericht is 935 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief