Archieven

Dit bericht is 778 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Muziekvereniging Excelsior geeft muziekles aan alle kinderen in groep 6 van de drie basisscholen in Ouderkerk a/d IJssel. De lessen zijn onderdeel van een nieuw scholenmuziekproject waarbij de kinderen kennis maken met verschillende muziekinstrumenten, muzieknoten leren lezen en muziek maken met hun handen en voeten, Boomwhackers (gekleurde plastic toonbuizen) en blokfluit.

Het scholenmuziekproject bestaat uit vijf wekelijkse lessen en afgelopen vrijdag kregen de kinderen hun eerste blokfluitles. De benodigde blokfluiten kon Excelsior aanschaffen dankzij subsidie van de Rabobank Hollandse IJssel.

De lessen worden afgesloten met een gezamenlijke uitvoering op maandagavond 21 november 2022 van 19:30 tot ca. 19:50 uur waarbij de kinderen ook samen met Excelsiors harmonieorkest optreden. Aansluitend tot ca. 20.15 kan iedereen die dat wil muziekinstrumenten uitproberen en informatie krijgen over muzieklessen en het leerlingen- en harmonieorkest van Excelsior.

AMV Cursus
Kinderen die verder willen met muziekles kunnen vervolgens doorstromen naar de AMV-cursus ‘Samen muziek maken is leuker!’, die dit jaar alleen bedoeld is voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Tijdens deze cursus gaan de kinderen verder met blokfluitles en leren ze ook de beginselen van klarinet, trompet en dwarsfluit spelen. En natuurlijk zijn de populaire Boomwhackers ook weer van de partij. De lessen zijn op maandagavond van 18:25 tot 18:55 in de Hobbyruimte van De Drie Maenen en worden gegeven door dirigent en leden van Excelsior. De eerste les is een open les waarbij kinderen en hun ouders vrijblijvend kunnen ervaren hoe leuk samen muziek (leren) maken is.

De AMV-cursus wordt afgesloten met een einduitvoering op maandag 3 april 2023 en de kosten voor deelname bedragen € 50, inclusief gebruik van een leenblokfluit. Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Er is plaats voor maximaal 16 kinderen. Meer informatie: www.excelsiorouderkerk.nl.

Dit bericht is 778 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief