Archieven

Dit bericht is 1360 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Sharon Tollenaar bewoont een appartement aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel en weet dat er in de honderden flatwoningen in haar directe omgeving veel ouderen en alleenstaanden wonen.

“Die kunnen op dit moment wel een verzetje gebruiken”, vond ze, “want voor hen zijn er nagenoeg geen mogelijkheden meer om anderen te ontmoeten. Ze kunnen nergens naar toe, want alle bijeenkomsten voor senioren liggen stil en bezoek ontvangen wordt hen afgeraden.”

Dus besloot ze haar buren maandagmiddag te trakteren op een muzikaal half uurtje vanuit de speeltuin tussen de flats. Dat werd een groot succes. Ze hing in de hallen van de flats een oproep met de vraag welke muziek de bewoners graag wilden horen en dat leidde tot een gevarieerde playlist met als afsluiter You’ll never walk alone, ditmaal vertolkt door Lee Towers.

Na de eerste tonen uit de muziekboxen vulden de balkons van de flats zich snel met buurtbewoners. Niet alleen alleenstaanden, maar ook hele gezinnen genoten van de liedjes. Ze zongen mee, dansten mee en maakten ondertussen contact met de buren naast, onder en boven hen. Het hele evenement duurde maar een half uur, maar het werd enorm gewaardeerd. Na ieder nummer klonk er vanaf de balkons een daverend applaus.

“Via de muziek hebben we elkaar een hart onder de riem gestoken”, stelt Sharon tevreden vast. Ze overweegt haar initiatief ook bij andere appartementencomplexen uit te voeren.

Dit bericht is 1360 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief