Archieven

Dit bericht is 1336 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de gemeente Krimpenerwaard worden alsnog diverse activiteiten opgestart in het kader van ’77 jaar vrijheid’. “Wij hopen daar met ons projectensemble een mooie bijdrage aan te leveren en nodigen muzikanten uit hieraan mee te doen”, meldt Corine de Haij.

Het programma bevat passende muziek van onder andere Schindlers’ List, Hymn to the fallen, diverse koralen en bekende melodieën van Vera Lynn. De Haij: “Uiteindelijk resulteert dit in een prachtig concertprogramma waar wij ook beelden over de oorlog laten zien, komen er persoonlijk verhalen aan bod en worden er gedichten voor gedragen. Kortom: het wordt een heel compleet concertprogramma waar muziek, tekst en beeld elkaar versterken. Met dit programma laten we zien hoe het leven tijdens de WOII er uit zag en welke rol de Krimpenerwaard vervulde. De rustige polders vormden namelijk een uitgelezen plek voor het verzet.”

Het ensemble bestaat uit hout- en koperblazers en staat onder leiding van Koos Weerheim. De repetities zijn tweewekelijks op zaterdagochtend in Lekkerkerk. De data van de concerten worden later gezamenlijk vastgesteld. Deze zullen plaatsvinden vanaf eind april tot en met eind mei. Wie interesse heeft om mee te doen, kan voor meer informatie terecht bij Corine de Haij: cdehaij@gmail.com.

Dit bericht is 1336 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief