Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1763 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Hoe je de naam van deze nog jonge tak van sport uitspreekt is nog wel eens onduidelijk en reden voor discussie. We zochten het even op en kwamen via Google uit op Pà-del. Met de klemtoon op del.

Dat gezegd hebbende kunnen we hier over naar een korte beschrijving van het spel zelf dat is ontwikkeld in Mexico en via Spanje naar Nederland is overgewaaid, waar het in korte tijd sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Het spel
Padel is kortgezegd een mengvorm van squash en tennis. Het wordt gespeeld op kunstgras banen die kleiner zijn dan een gewone tennisbaan en zijn aan alle kanten omgeven door een glazen wand. Die wanden mogen in het spel betrokken worden door er een bal tegenaan te slaan die vervolgens een andere richting uitgaat dan de tegenstander zou verwachten. De rackets lijken nog het meest op squashrackets en de ballen nog het meest op tennisballen. De puntentelling is min of meer gelijk aan die van tennis.

Het spel wordt altijd gespeeld door vier spelers. Jong of oud, man of vrouw, ervaren of nieuwkomer, dat maakt in principe niet uit. Als er maar twee teams van ieder twee spelers in de baan staan. Het gaat bij padel om lekker bewegen en veel plezier maken met elkaar. Wedstrijden in competitieverband of grote toernooien zijn er nog maar enkele jaren en worden georganiseerd onder de vlag van de KNLTB, de tennisbond. Er worden zelfs teams afgevaardigd naar internationale wedstrijden.

Enkele honderden tennisclubs in Nederland hebben inmiddels padelbanen ingericht op hun terreinen waardoor het spel zo snel kon groeien. De bekende sportschool My HealthClub in Krimpen aan den IJssel, al veertig jaar een begrip op het gebied van sport-, fitness en wellness voor een breed publiek speelde in op de toenemende populariteit en liet in de voormalige tennishal niet minder dan zeven padelkooien aanleggen.

Open huis
Van de banen, die afgelopen zaterdag tijdens een drukbezocht open huis voor het eerst voor het publiek toegankelijk waren, kunnen belangstellenden op verschillende manieren gebruik maken. De banen worden per uur verhuurd aan vier spelers die met elkaar een balletje willen slaan. Dat kan eenmalig maar ook iedere week op een vast afgesproken tijdstip.

“Een keer padellen met een groep is een feestelijk en sportief uitstapje voor een familiefeestje of voor bedrijven die hun medewerkers op een leuke dag willen trakteren”, weet Quinty Rotscheidt, die bij My HealthClub de marketing verzorgt. Desgewenst kan een arrangement worden uitgebreid met een hapje en een drankje in het gezellige horecagedeelte van de sportschool.

Mensen die zich serieus willen verdiepen in de sport kunnen een eenmalige les of een pakket van vijf lessen afspreken. Het materiaal is inbegrepen en de lessen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs van padelschool Smash.

Appgroep
Wie met de sport kennis wil maken maar in eigen kring niet meteen drie medestanders weet te vinden hoeft niet langs de kant te blijven staan maar kan lid worden van een groepsapp waarin padelmaatjes van min of meer gelijk niveau aan elkaar gekoppeld worden. “Dat levert niet alleen leuke sportmomenten op maar kan ook leiden tot sportieve vriendschappen”, lachen Hans en Hetty Wiegmann, respectievelijk fitness-manager en clubmanager bij My HealthClub.

Tenslotte, wie gebruik wil maken van alle faciliteiten die de Krimpense sportschool biedt dient een lidmaatschap aan te gaan. Maar wie alleen wil komen padellen kan volstaan met het afspreken van een dag en tijd waarop een baan en eventueel de benodigde materialen worden gehuurd. Op www.mypadelclub.nl is daarover alle informatie te vinden. Eerst een kijkje nemen mag natuurlijk ook.

De deuren van My HealthClub aan de Krimpenerbosweg 4 staan alle zeven dagen open en de medewerkers leggen graag uit hoe het allemaal werkt.

Dit bericht is 1763 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief