Archieven

Dit bericht is 1598 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De provincie Zuid-Holland werkt vanaf vrijdag 30 oktober 20.00 uur tot uiterlijk maandag 2 november 6.00 uur aan een nieuwe damwand bij De Hem aan de C.G. Roosweg (N210) tussen Bergambacht en Schoonhoven. Het verkeer kan via een om en om-regeling langs het werk rijden.

De provincie vervangt een damwand in de berm tegenover De Hem. De nieuwe damwand wordt drukkend de grond ingebracht. Een stuk verderop wordt grond afgegraven om de berm met de nieuwe damwand mee op te vullen.

De weg wordt voor een deel afgezet met borden, zodat de aannemer veilig kan werken. Het verkeer rijdt om en om langs het werk via de andere weghelft. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon langs.

De machines die de nieuwe damwand in de grond drukken, maken veel geluid. De aannemer voert daarom zoveel mogelijk werk overdag en vroeg op de avond uit om ’s nachts geluidshinder te voorkomen.

De nieuwe damwand in de berm bij De Hem zou al eerder geplaatst worden, omdat de oude damwand van hout krom trekt en moet worden vervangen. Dat ging toen niet door, omdat kabels en leidingen in de weg liggen. Het ontwerp is aangepast, zodat de nieuwe, stalen damwand nu wel geplaatst kan worden.

Dit bericht is 1598 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief