Archieven

Dit bericht is 1681 keer gelezen

HAASTRECHT – De provincie Zuid-Holland werkt van maandag 19 juli tot en met zaterdag 7 augustus aan het tweede deeltraject van het project N228 Veiliger. Het gaat om het gedeelte tussen de Goverwellesingel bij Gouda en de westelijke aansluiting van de Hoogstraat in Haastrecht.

Dit gedeelte van de N228 is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor alle autoverkeer. Het werkvak is alleen toegankelijk voor hulpdiensten en voor wie direct aan de weg woont of werkt. Verkeersregelaars begeleiden dit bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig langs de werkzaamheden.

Autoverkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden en tekstkarren en is ook verwerkt door de bekende navigatietools. Buslijn 106 van Syntus rijdt tijdens de afsluiting met kleinere bussen via de Steinsedijk aan de noordkant van de IJssel. Bus 107 rijdt via de A12.

Kruising Goverwellesingel blijft beschikbaar
De kruising met de Goverwellesingel blijft beschikbaar voor verkeer van en naar de N228 aan de westkant van deze kruising. Ook het bedrijf BMN Bouwmaterialen is bereikbaar vanaf de kruising.

Werkzaamheden
Het deeltraject Goverwellesingel-Haastrecht centrum wordt op meerdere plekken veiliger ingericht. Buiten de bebouwde kom, tussen de kruising met de Goverwellesingel en de komgrens, komen vier plateaus die de snelheid remmen. Ook komt hier een zogenaamde faunatunnel onder de weg waardoor kleine dieren veilig kunnen bewegen tussen de natuurgebieden ten noorden en zuiden van de weg.

De overgang naar de bebouwde kom wordt duidelijker gemarkeerd. De fietspaden binnen de bebouwde kom krijgen rood asfalt en de weg krijgt bolle bestrating als rijstrookscheiding. De witte as- en kantstrepen komen binnen de bebouwde kom niet terug. Dit past bij de maximumsnelheid van 50 km/uur die hier geldt. Het fietspad aan de zuidkant wordt tussen de rotonde in Haastrecht en sportpark Wilgenoord verbreed, waardoor het beter geschikt is voor fietsverkeer in twee richtingen. Tussen dit fietspad en de rijbaan komt een houten geleiderail. Tenslotte wordt de oversteek bij sportpark Wilgenoord veiliger, onder meer door knipperlichten in het bord boven de weg en betere verlichting.

Hinder
Een deel van de werkzaamheden kan geluidshinder veroorzaken. De aannemer bezoekt alle bewoners en bedrijven langs de weg individueel om af te stemmen over hinder en bereikbaarheid.

De werkzaamheden horen bij het project N228 Veiliger. De inrichting van de weg wordt veiliger gemaakt. Ook voert de provincie groot onderhoud uit. De werkzaamheden aan de N228 zijn verdeeld over vijf deeltrajecten. De aannemer werkt steeds aan een deeltraject tegelijk, van west naar oost. Eind oktober is het werk klaar.

Dit bericht is 1681 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief