Archieven

Dit bericht is 1279 keer gelezen

HAASTRECHT – De provincie Zuid-Holland werkt van maandag 20 september tot en met zaterdag 6 november aan het vijfde en laatste deeltraject van het project N228 Veiliger. Het gaat om het gedeelte tussen de Hoenkoopserijweg bij Haastrecht en de provinciegrens nabij Oudewater. De kruising met de Hoenkoopserijweg blijft wel beschikbaar voor verkeer van en naar de N228 in westelijke richting.

Het gedeelte tussen de Hoenkoopserijweg en de provinciegrens is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor alle autoverkeer. Het werkvak is alleen toegankelijk voor hulpdiensten en voor wie direct aan de weg woont of werkt. Verkeersregelaars begeleiden dit bestemmingsverkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig langs de werkzaamheden. Autoverkeer wordt omgeleid via de A12. De omleidingsroute (zie kaartjes) wordt aangegeven met gele borden en tekstkarren en is ook verwerkt door de bekende navigatietools. Bus 107 rijdt via de Hoenkoopserijweg.

Langere omleiding door werkzaamheden A12
Op de A12 werkt Rijkswaterstaat van 27 september tot 7 oktober aan het traject oostelijk van de afrit Nieuwerbrug (tot knooppunt Oudenrijn). De omleiding over de A12 kan dus gewoon gebruikt worden. Van maandag 27 september 20.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur geldt wel een langere omleiding. Dan wordt namelijk gewerkt aan de afrit Nieuwerbrug. De omleidingsroute van Oudewater richting Gouda loopt dan via een extra ‘lus’ bij afrit Woerden. Verkeer moet dan rekening houden met extra reistijd, omdat er dan op de A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug minder rijstroken beschikbaar zijn. Verkeer komende vanuit Gouda kan wel de normale afrit Nieuwerbrug nemen.

Inzet verkeersregelaars tegen sluipverkeer
De Hoenkoopserijweg is niet bedoeld als omleidingsroute en is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dat geldt ook voor de route Steinsedijk-Goejanverwelle-Hekendorpse Buurt – Hekendorperweg aan de noordkant van de IJssel. Bij deze routes zet de provincie verkeersregelaars in om dit verkeer te begeleiden.

Duur laatste deeltraject twee weken langer
De werkzaamheden aan het laatste deeltraject duren twee weken langer dan oorspronkelijk gepland. Bij de uitwerking van de detailplanning bleek dat de weg intensiever ‘op de schop’ moet dan in de andere deeltrajecten. Op drie locaties moet namelijk ook de gehele fundering van de weg vervangen worden. Daardoor is het lastiger om altijd een rijbaan van de weg open te houden voor bestemmingsverkeer. Dat wordt opgelost door het deeltraject in twee deelfasen uit te voeren. Dat duurt weliswaar twee weken langer, maar direct aanwonenden kunnen zo altijd op z’n minst via één kant bij hun perceel komen. Hierover worden zij rechtstreeks door de aannemer geïnformeerd.

In de laatste weken van de afsluiting voert de aannemer ook nog restwerkzaamheden uit aan de gedeelten van de N228 die al eerder aan de beurt waren. Ook hierover volgt op een later moment meer uitgebreide informatie.

Inrichting weg wordt veiliger
Het deeltraject Hoenkoopse Rijweg-provinciegrens wordt op meerdere plekken veiliger ingericht. Bij de aansluiting met de Hoenkoopserijweg komt ook aan de oostkant een middeneiland voor een veilige oversteek van voetgangers en fietsers. Zo’n middeneiland komt er ook bij de bushalte Hekendorp Veer.

Op een aantal plekken worden uitritten duidelijker gemarkeerd met belijning, zoals bij De Samenwerking. Op het gehele traject komen diverse plateaus die de snelheid remmen.

Ten slotte wordt op drie locaties een stuk van de fundering van de weg vervangen. Daarna kan de hoofdrijbaan over het hele traject opnieuw geasfalteerd worden. Ook een klein deel van de fietspaden krijgt nieuw asfalt.

Dit bericht is 1279 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief