Archieven

Dit bericht is 1063 keer gelezen

HAASTRECHT – De provincie Zuid-Holland werkt van maandag 30 augustus tot en met zaterdag 18 september aan het vierde deeltraject van het project N228 Veiliger. Het gaat om het gedeelte tussen Hoogstraat Oost en Hoenkoopserijweg bij Haastrecht.

Dit gedeelte van de N228 is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor alle autoverkeer. Het werkvak is alleen toegankelijk voor hulpdiensten en voor wie direct aan dit deel van de weg woont of werkt. Verkeersregelaars begeleiden dit bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig langs de werkzaamheden. Autoverkeer wordt omgeleid.

De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden en tekstkarren en is ook verwerkt door de bekende navigatietools. Buslijn 107 rijdt via de A12.

Werkzaamheden
Het deeltraject Hoogstraat Oost – Hoenkoopserijweg wordt op meerdere plekken veiliger ingericht. In dit deeltraject zitten in totaal twee plateaus die de snelheid remmen. Ook komt hier een zogenaamde faunatunnel onder de weg, waardoor kleine dieren veilig kunnen bewegen tussen de natuurgebieden ten noorden en zuiden van de weg.

De overgang naar de bebouwde kom wordt duidelijker gemarkeerd. De fietspaden binnen de bebouwde kom krijgen rood asfalt en de weg krijgt bolle bestrating als rijstrookscheiding. De witte as- en kantstrepen komen binnen de bebouwde kom niet terug. Dit past bij de maximumsnelheid van 50 km/uur die hier geldt. Het fietspad tussen bushalte Tempelhof en Passionistenklooster St. Gabriël wordt verbreed, waardoor het geschikt is voor fietsverkeer in twee richtingen. Tot slot komen er op meerdere locaties veiligere oversteken. Onder andere bij bushalte Tempelhof, kruising Hoenkoopserijweg en kruising Hoogstraat.

Een deel van de werkzaamheden kan geluidshinder veroorzaken. De aannemer bezoekt alle bewoners en bedrijven langs de weg individueel om af te stemmen over hinder en bereikbaarheid.

Dit bericht is 1063 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief