Archieven

Dit bericht is 792 keer gelezen

HAASTRECHT – Bij twee bushaltes langs de N228 bij Haastrecht is ruimte nodig om de weg daar veiliger te kunnen maken. Daarom wil de provincie in totaal twaalf bomen verwijderen.

Deze werkzaamheden staan gepland voor begin maart, dus nog voor de start van het broedseizoen. Het gaat om zes walnootbomen bij bushalte Neerbos aan de noordkant van de weg, vlakbij de kruising met de Goverwelle Singel en nog eens zes walnootbomen bij bushalte Hekendorp Veer, ook aan de noordkant van de weg.

Voor elke verwijderde boom wordt na de werkzaamheden een nieuwe boom teruggeplant langs of vlakbij de N228. Bij bushalte Neerbos kan dat direct bij de halte. Voor de andere zes bomen wordt nog bekeken op welke plek dat het beste kan gebeuren. Ook onderzoekt de provincie of het mogelijk is om van de stammen van de walnootbomen iets te laten maken dat terugkomt in de omgeving van de N228.

Voor het verwijderen van tien van de twaalf bomen is een vergunning nodig. De gemeente Krimpenerwaard heeft hiervoor een omgevingsvergunning verleend. Belanghebbenden kunnen eventueel binnen zes weken bezwaar maken bij de gemeente Krimpenerwaard.

Dit bericht is 792 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief