Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1218 keer gelezen

HAASTRECHT – Hoewel de N228 weer open is voor doorgaand verkeer, moeten de allerlaatste werkzaamheden aan de weg nog uitgevoerd worden. Van vrijdag 19 november 19.00 uur tot maandag 22 november 5.00 uur werkt de provincie Zuid-Holland nog aan het meest westelijke gedeelte van de N228. Het traject tussen de rotonde Stolwijkersluis en de kruising met de Goverwellesingel is dan afgesloten voor autoverkeer. Ook werkt Oasen van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december aan een stuk fietspad binnen de bebouwde kom van Haastrecht

Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 19-22 november is het werkvak alleen toegankelijk voor hulpdiensten en voor wie direct aan de weg woont of werkt. Verkeersregelaars begeleiden dit bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig langs de werkzaamheden. Wel is het fietspad aan de noordkant van de weg tussen de Goverwellesingel en de Zuider IJsseldijk tot maandagochtend 22 november afgesloten. Fietsers richting Gouda kunnen op dit stuk tijdelijk aan de zuidkant van de weg fietsen.

Syntus buslijnen 106 en 107 rijden tijdens het weekend via de Goverwellesingel van en naar station Gouda. Autoverkeer wordt omgeleid via Gouda. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden en tekstkarren en is ook verwerkt door de bekende navigatietools.

Reserveweekend
Voor deze laatste werkzaamheden is overwegend droog weer nodig. Als er te veel regen voorspeld wordt, dan schuiven de werkzaamheden een week door naar het weekend van vrijdag 26 tot maandagochtend 29 november.

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is de verplaatsing van halte Neerbos aan de noordkant van de weg. De nieuwe halte ligt straks dichter bij de kruising met de Goverwellesingel. Ook ligt de haltekom straks naast de weg, zodat de bus naast de rijbaan kan stoppen in plaats van erop. Hiervoor moet het fietspad iets verplaatst worden. De ondergrond voor dit nieuwe stukje fietspad is in juni al aangelegd. De afgelopen maanden moest deze ondergrond voldoende inzakken. Daarom stonden er grote zakken met zand bovenop.

Verder herstelt de aannemer de oostelijke aansluiting van de Zuider IJsseldijk op de N228. Het wegdek wordt hier vlakker gemaakt. Ten slotte worden de puntjes op de i gezet op het gedeelte direct ten oosten van de rotonde Stolwijkersluis. Hier komt op de as van de weg nog klinkerbestrating, net als in het centrum van Haastrecht. De klinkers waren in juli nog niet leverbaar waardoor het werk in dit laatste weekend wordt uitgevoerd.

Werkzaamheden fietspad bebouwde kom Haastrecht
In de bebouwde kom van Haastrecht is een deel van het fietspad aan de zuidkant van de weg niet meegenomen toen daar afgelopen zomer werd gewerkt. Het gaat om het gedeelte van het fietspad tussen de Bredeweg en de Liezeweg. Oasen moest daar namelijk eerst nog een oude waterleiding vervangen. Dat gebeurt alsnog in de periode van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december. Het fietspad is dan niet te gebruiken en fietsers worden omgeleid door de wijk Agterpoort.

Als de leiding is vervangen, komt er eerst een tijdelijke situatie met betonnen platen. De grond bovenop de waterleiding moet namelijk eerst ‘’zetten’, oftewel compacter worden. Op een later moment komt hier ook rood asfalt. Wel is het hele fietspad tussen rotonde en sportpark Wilgenoord na de werkzaamheden al in twee richtingen te gebruiken.

Dit bericht is 1218 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief