Archieven

Dit bericht is 1025 keer gelezen

HAASTRECHT – De N228 tussen Gouda en Oudewater is weer open voor doorgaand verkeer. Na ruim vier maanden afsluiting is de weg opgeknapt én veiliger ingericht.

De afgelopen maanden heeft de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uitgevoerd aan de weg. Ook is de inrichting van de weg veiliger geworden met onder meer oversteekeilanden en plateaus die de snelheid remmen. De plannen voor de veilige weg kwamen tot stand in nauwe samenwerking met veel organisaties en bewoners.

“Voor een veilige weg is een veilige inrichting niet genoeg”, aldus de provincie. “Het rijgedrag van de weggebruiker is net zo belangrijk. Daarom gelden nieuwe normen op de nieuwe weg. Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid nu 60 km/uur. Ook geldt er een algeheel inhaalverbod. We begrijpen dat dat even wennen is, maar het komt de veiligheid van de weg ten goede. En de reistijd op het hele traject tussen Gouda en Oudewater is hooguit twee minuten langer.”

De provincie voert de komende periode campagne om weggebruikers te laten wennen aan de nieuwe weg en de nieuwe normen.

Werkzaamheden nog niet klaar
Hoewel de weg weer open is voor doorgaand verkeer, zijn nog niet alle werkzaamheden klaar. Oasen werkt van 15 november tot en met 3 december nog aan het fietspad in het centrum van Haastrecht. Ook werkt de provincie in het weekend van 19-22 november aan bushalte Neerbos bij de kruising met de Goverwellesingel en de klinkerstrook bij rotonde Stolwijkersluis.

Foto: provincie Zuid-Holland.

Dit bericht is 1025 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op N228 weer open, maximumsnelheid naar 60 km/uur

  • Belachelijk dat je geen landbouwverkeer en 45 km voertuigen mag inhalen

    • Want? Als je zo’n haast hebt misschien gewoon eerder van huis vertrekken of anders een andere route nemen? Gezeik altijd. Rijd gewoon normaal man. Je brengt anderen in gevaar met je rijgedrag. Zen en geniet van je rit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief