Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2597 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Trouwe leden van fitnesscentrum Fysiofit lieten zich geen tweemaal zeggen dat zij weer naar binnen konden in hun sportschool. “We hadden gisteren op de eerste dag dat we open mochten alweer bijna het normale aantal bezoekers”, stellen eigenaar Martin Moons en Louisa Ligthart achter de receptiebalie vergenoegd vast.

Over belangstelling had Fysiofit de laatste weken toch al niet te klagen. Het organiseren van groepslessen in de buitenlucht werd al een paar weken geleden toegestaan. Er kwam met toestemming van de gemeente een (open) tent op de parkeerplaats te staan en daarin konden liefhebbers van onder meer Fitness, Spinning, Bodypump, Bodybalance, Kick-It, Zumba en Pilatus alweer terecht. In kleinere groepen dan gewoonlijk om de gepaste afstand te kunnen bewaren, dat wel.

“Maar vanaf nu kunnen we ook weer naar binnen in één van onze zalen, die we zodanig hebben aangepast dat de anderhalve meter regel kan worden gehandhaafd.” Overigens wordt de tent voorlopig nog niet afgebroken. Veel deelnemers vinden het trainen in de open lucht erg prettig, dus zolang het weer het toelaat gaat de sportschool er mee door.

Tijdsblokken
Buiten sporten is maar één van de maatregelen die Martin Moons en zijn twintig vaste medewerkers hebben bedacht om volledig aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol voor sportscholen te kunnen voldoen. In het hele pand wordt gesport op ten minste anderhalve meter van elkaar, zijn sommige toestellen gesloten, geldt éénrichtingsverkeer, blijven de kleedruimten en douches gesloten en wordt gewerkt in tijdsblokken, om maar een paar dingen te noemen.

Zomaar binnenlopen om een uurtje te bewegen kunnen de ongeveer achthonderd leden van de sportschool op dit moment niet. Ze moeten tevoren telefonisch of via mail reserveren en alleen als er nog voldoende ruimte is krijgen ze een tijdsblok van maximaal anderhalf uur toegewezen. “Dat was altijd al zo voor de deelnemers aan de groepslessen, maar dat geldt nu dus voor iedereen.”

De vier fysiotherapeuten die bij Fysiofit werkzaam zijn, hebben hun praktijk alweer een aantal weken geleden kunnen openen. Aanvankelijk was er onder de cliënten enige aarzeling om weer te komen. Een fysiotherapeutische behandeling gaat immers bijna altijd samen met direct contact en dat lukt op anderhalve meter afstand niet. “Maar inmiddels zitten we weer bijna op ons normale gemiddelde aantal behandelingen.”

Terugkijkend op een paar bijzondere maanden stelt Martin Moons vast dat Fysiofit er goed doorheen is gekomen. “We hebben dankzij de overheidssteun al onze medewerkers kunnen behouden, de meeste leden en cliënten zijn ons trouw gebleven en we zijn allemaal hartstikke blij dat we de draad weer kunnen oppakken. We hopen dat er geen tweede coronagolf komt en dat we binnen afzienbare tijd weer als vanouds kunnen opereren. Aan ons team zal het niet liggen!”

Kijk voor meer info op www.fysiofit-ouderkerk.nl.

Dit bericht is 2597 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief