Archieven

Dit bericht is 876 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Na meer dan twee jaar zal de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel weer op een zaterdagmiddag open zijn voor publiek en wel op zaterdag 28 mei a.s. van 13.30 tot 15.30 uur. Het gaat dan om díe openstelling, waarbij de kerk bezichtigd kan worden, er rondleidingen gegeven zullen worden en er een expositie is over o.a. het praalgraf, het orgel en het busongeluk van 20 november 1941 (waarbij onder andere drie kinderen van ds. J.G. Woelderink verdronken).

Verder zal het historische Kam-orgel regelmatig gedemonstreerd worden. Voor belangstellenden is het mogelijk om een kijkje op de orgelgalerij te nemen, waar uitleg gegeven wordt over het orgel.

Op dezelfde tijd is de vlakbij de kerk gelegen Oudheidskamer (Dorpsstraat 19) open. Daar is een boeiende expositie te zien over de Tweede Wereldoorlog en dan met name over negen Ouderkerkse oorlogsslachtoffers.

In de periode mei tot en met september zijn er ook openstellingen op bepaalde zaterdagmiddagen die georganiseerd worden door de Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente Ouderkerk.

Deze openstellingen zijn vooral bestemd voor mensen die behoefte hebben aan een moment van rust of een gesprek.

Dit bericht is 876 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief