Archieven

Dit bericht is 3497 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een stoere verschijning en absoluut niet bang voor honden. Daisy Veen (33) is dagelijks meerdere malen aan de wandel met een roedel honden. Met haar bedrijf ‘Dogmentors Daisy Veen’ presenteert ze zich als honden gedragsdeskundige. 

Hoe is ze hondentrainer geworden?
Als kind thuis in Ammerstol is Daisy opgegroeid met honden. Al vrij snel besloot ze om hier iets mee te doen. Kennis en ervaring is opgedaan bij gerenommeerde hondentrainers in binnen- en buitenland. Op deze manier heeft ze diverse trainingstechnieken eigen gemaakt. Ook zag ze verschillende vormen van bedrijfsvoeringen. Het kijken in de verschillende keukens maakt dat ze voor zichzelf de juiste manier van werken heeft gevonden.

Hoe zit haar werkdag eruit?
De dag begint met de eerste wandeling van de uitlaatservice. De honden worden op de afgesproken adressen opgehaald en lopen dan in een roedel. Zo hebben de honden, die nog niet in balans zijn, hier baat bij. Tijdens het uitlaten leert ze de honden sociale vaardigheden. In de middag is de tweede groep honden die uitgelaten wordt.  Regelmatig heeft ze honden met gedragsproblemen bij haar intern voor een aantal weken. Daarnaast geeft ze training bij de honden thuis.  En die moeten ook uitgelaten worden.  Het is dus veel lopen en zorgen voor een grote voorraad hondenpoepzakjes. De hond houdt het niet op omdat Daisy ze uitlaat. Per week gaan er tientallen zakjes doorheen.

Wie maken gebruik van haar diensten?
Verschillende redenen kunnen mensen bewegen om een beroep op haar te doen. Hondeneigenaren die overdag werken of die zelf niet (meer) kunnen uitlaten. Gedragsproblemen kunnen aanleiding zijn om de hulp van Daisy in te roepen. Denk aan overmatig blaffen, bijten van andere honden, angstig gedrag vertonen of juist agressief. Iedere hond die ze onder haar hoede krijgt, weet ze op te voeden en te trainen. Echter is het ook belangrijk dat de baas de hond begrijpt en goed begeleidt. Anders vervalt de hond weer terug in eerder ongewenst gedrag.

Toekomstplannen
De bedrijfsnaam is al op uitbreiding in de toekomst voorbereid. De ‘s’ van Dogmentors duidt op meervoud. Onlangs is iemand aangenomen voor specifiek de uitlaatservice. Zo kan Daisy zich meer concentreren op alle vormen van gedragstraining. Een gekoesterde wens is om een eigen gedragscentrum op te zetten.

Daisy Veen was zaterdag 2 april tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op ons radiokanaal. Het gesprek is terug te beluisteren via deze link. Kijk voor meer informatie ook op haar site daisyveen.nl.

Dit bericht is 3497 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief