Archieven

Dit bericht is 998 keer gelezen

thumbnail_file5LEKKERKERK –  Eetcafé ‘De Nar’ zet zich binnenkort in voor de actie Samenloop voor Hoop. Op de laatste twee dagen van juni wordt in Lekkerkerk een 24-uurs estafetteloop gehouden. Teams verzamelen dan zoveel mogelijk geld in voor KWF Kankerbestrijding. In aanloop daar naartoe wordt op donderdag 28 maart een benefietavond gehouden. De Nar serveert dan een driegangenmenu voor dertig euro. De helft van dit bedrag is bestemd voor de actie.
“Met in totaal  vijftien vrouwen hebben wij ons ingeschreven voor Samenloop voor Hoop. Wij zijn Team 21 en heten ‘Over de Top’. Ik laat even in het midden of het over de leeftijd of de kleding gaat”, lichtte Yvonne Weijnen zaterdagmiddag toe in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Iedereen kent in zijn directe omgeving wel iemand met kanker. Als persoon en bedrijf hebben wij KWF altijd een warm hart toegedragen. Daarom willen wij zo ons steentje bijdragen.”
Streefbedrag
Vorig jaar is in het restaurant een soortgelijke actie gehouden. Deze was toen ten bate van de ‘Alpe d’Huzes’, ook voor het KWF Kankerfonds. “Toen deden we mee met in totaal tien restaurants in de Krimpenerwaard. Dat was een superavond met een grote opbrengst. We hebben voor de komende avond al aardig wat reserveringen staan. Maar er kunnen zich nog mensen hiervoor inschrijven.” In totaal kunnen zo’n zestig mensen in het restaurant plaatsnemen. Dat zou een opbrengst kunnen betekenen van negenhonderd euro. Om het streefbedrag rond af te maken op duizend euro is er nog wel wat mogelijk door extra stoelen te plaatsen. “Ja, het zou top zijn als we dat mooie bedrag kunnen halen.”
thumbnail_fileTrouwlocatie
Yvonne runt samen met haar man Patrick al zeventien jaar het eetcafé. Hiervoor was in het pand een kledingwinkel gevestigd. De naam komt door Patrick, die van jongs af aan, altijd al grappen en grollen uithaalde. Zijn vrienden noemden hem daarom vaak ‘de Nar’. In het begin was alleen het voorste gedeelte in gebruik als eetcafé, het achterste deel werd gebruikt als woonhuis. Na vijf jaar zagen zij de mogelijkheid om ook het achterste gedeelte, alsmede de grote achtertuin bij erbij te betrekken. Hierdoor ontstond een eetcafé met twee gezichten: in de koudere periode ‘gewoon’ binnen, en bij mooi weer kan worden aangeschoven in de Toscaans aandoende tuin en veranda. Sinds een aantal jaren is De Nar ook een officiële trouwlocatie.
De benefietavond wordt gehouden op donderdag 28 maart. Vanaf 17.00 uur worden de maaltijden geserveerd. Eetcafé De Nar is gevestigd aan de Kerkweg 12 in Lekkerkerk. Opgave via 0180-664 746 of info@eetcafedenar.nl. 
thumbnail_file3

Dit bericht is 998 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief