Archieven

Dit bericht is 1366 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Nationale Zilverdag gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Het evenement is uitgesteld tot 2021.

De Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag en dit jaar zou dat op 1 juni zijn. De organisatie, stichting Nationale Zilverdag, acht het niet verstandig vele duizenden bezoekers te verwelkomen in Schoonhoven – los van het feit dat het zeer waarschijnlijk ook vanuit de overheid op 1 juni nog niet wordt toegestaan – met oog op mogelijke verspreiding van het coronavirus.

De vele deelnemers die zich al gemeld hadden, sponsoren, winkeliers, horeca en andere betrokkenen zijn geïnformeerd. “Daarbij hebben we gemeld dat we nadenken over alternatieven waarmee we de ambachtsmensen in het vak van het goud en zilver, een podium kunnen geven”, vertelt Bir Muste, voorzitter van het bestuur van de Nationale Zilverdag. “Want dat verdienen zij! Het wordt dan geen Nationale Zilverdag, dit grote evenement blijft verbonden met Tweede Pinksterdag. Het kan een op zichzelf staand event worden. Daar wordt komende weken door zowel de organisatie van de Nationale Zilverdag als andere partijen, zoals natuurlijk het goud- en zilversmidsgilde St. Eloy, over nagedacht. Het staat nog in de kinderschoenen en bovendien willen we eerst de ontwikkelingen rondom verspreiding en bestrijding van het coronavirus afwachten. Gezondheid en ons weer veilig mogen en kunnen voelen in elkaars omgeving: dat staat nu echt voorop.”

Belngstellenden die op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via communcatie@zilverdag.nl.

Dit bericht is 1366 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief