Archieven

Dit bericht is 971 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard is op zoek naar een vogelcoördinator.

“We hebben een roofvogelwerkgroep, uilenwerkgroep, weidevogelwerkgroep, we tellen watervogels, broedvogels en trekvogels en werken nauw samen met de Stichting Vogelringstation Nebularia”, geeft voorzitter Jaap Graveland van de NVWK aan. “Voor de coördinatie van die activiteiten, de samenwerking met andere natuurwerkgroepen, Sovon en Vogelbescherming zoeken we een vogelcoördinator. In deze rol ben je binnen het bestuur aanspreekpunt voor de vogelwerkgroepen, zorgt voor contacten met andere verenigingen. Je ondersteunt deze werkgroepen bij werving van nieuwe leden, organiseren van cursussen soortenherkenning, excursies en lezingen. Ook stimuleer je het bedenken en uitvoeren van andere activiteiten, zoals nestkastonderzoek en de jaarlijkse Big Birding Day – in ploegen zoveel mogelijk soorten ‘scoren’ op één dag. Dit lijkt wellicht veel werk, maar je hoeft dus niet alles zélf te bedenken: je bent de verbindende schakel, onderhoudt contacten en zorgt voor ‘kruisbestuiving’.”

De NVWK zoekt voor deze functie iemand met ‘hart voor vogels’, die in of vlak bij de Krimpenerwaard woont. Graveland: “Voor jonge mensen geldt: het staat goed op je CV en helpt bij het vinden van een leuke baan in je interesseveld. We zijn op deze wijze al diverse bestuursleden ‘kwijtgeraakt’, waaronder diverse vogelcoördinatoren. Meer algemeen: je draagt bij aan een leuke, actieve vereniging met een groot netwerk in de provincie en landelijk.”

Meer informatie staat op www.nvwk.nl. Graveland: “Ervaring als coördinator of bestuurslid is niet nodig; die doe je vanzelf op terwijl je bouwt aan je contacten. Uiteraard ondersteunen we je vanuit het bestuur.”
Een ‘duobaan’ is ook mogelijk, je kunt elkaar dan helpen, en de tijdsbesteding is minder groot. We hebben daar in de vereniging al (goede) ervaring mee. Een van de twee werkt dan vanuit het bestuur, de ander meer vanuit de werkgroepen.”

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij voorzitter Jaap Graveland: jaap.graveland@nvwk.nl/06-53579285.

Dit bericht is 971 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief