Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2326 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het was weer raak in de Berkenwoudse Driekhoek. Mountainbikers hebben zondagmorgen een rondje gedaan waar het verboden is. Tot grote ergernis van Jaap Graveland, voorzitter van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK).

Graveland zag zondag meteen verse sporen in de modder toen hij het natuurgebied betrad. “Een deel van de route is verboden voor fietsers. Ze weten heel goed dat het verboden is. De borden zijn duidelijk genoeg, maar soepel hijsen ze hun fietsen over de versperring”, schrijft Graveland op Facebook.

‘Het is verboden’
Het leidt tot extra verstoring van de vogels in dit natuurgebied en is onprettig voor de wandelaars. “Wij weten het, zij weten het, en zij weten dat wij het weten. Het is gewoon verboden, het is kwetsbare natuur. Maar daar hebben dat soort mannen al jaren schijt aan.” Handhaving is volgens Graveland bijna niet te doen en kost veel geld.

Toen er twee mountainbikers Graveland passeerde sprak hij hen erop aan: “Ik kreeg gelijk een ‘jij-bak’ terug. Ik heb ze nageroepen: ‘Egoïstische rotzakken.”

Dit bericht is 2326 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief