Archieven

Dit bericht is 891 keer gelezen

REGIO – Twee keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) de KNHS-kampioenschappen. Dat zijn de nationale kampioenschappen voor pony’s en paarden. De paardensport heeft een indoor- en een outdoorseizoen: de KNHS indoorkampioenschappen (springen en dressuur) en de KNHS-outdoorkampioenschappen oftewel Hippiade in augustus.

Er werd eergisteren bij de Develruiters in Heerjansdam, in zes ringen tegelijk gestreden om de kampioenstitels dressuur voor pony’s en de afdelingsdressuur. Tijdens deze regiokampioenschappen worden de combinaties geselecteerd die mogen strijden voor de landstitel tijdens de Hippiade.

Amazone Nicky Tenwolde uit Haastrecht (zie foto), reed met Bekveld Daphne met 72,834% de hoogste dagscore in de klasse B-C, met veel lof van de jury. Ze ontving samen met de andere kampioenen een kampioenslint en -deken een cadeaubon, beschikbaar gesteld door The Horse Store, en natuurlijk het startbewijs voor de landelijke kampioenschappen.

Twee weken geleden tijdens het vijf-daagse paardensport evenement CHIO in Rotterdam, mocht Roos Zwijnenburg uit Krimpen aan de Lek, met Waterlands Abby nog deelnemen aan de CHIO jeugdochtend. Eergisteren werden ze regiokampioen in de klasse L1-B en mag ze ook nog voor Zuid-Holland naar de Hippiade.

De Hippiade is van 17 t/m 21 augustus a.s. in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Foto met dank aan Anita Lussenburg

Dit bericht is 891 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief