Archieven

Dit bericht is 1254 keer gelezen

In aanwezigheid van tal van genodigden en belangstellenden wordt de nieuwe kringloopwinkel geopend door deelenemers van Dagbesteding Krimpenerwaard. (Foto: SDK)

LEKKERKERK – In Lekkerkerk is eerder deze maand een nieuwe, bijzondere kringloopwinkel geopend. ‘Bij Nico Boven’, zoals de zaak heet, wordt namelijk gerund door mensen met een beperking, ondersteund door medewerkers van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK).

De winkel is ondergebracht op de bovenverdieping van de doe-het-zelf zaak van de familie Sluyk op het Lekkerkerkse bedrijventerrein. “Lekkerkerk had nog geen kringloopwinkel, waar ook mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken, dus vandaar dit initiatief”, vertelde Arjenne Timmer, voorzitter van SDK, vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Het zoeken naar een geschikte ruimte was niet al te moeilijk. “Het werd me nog net niet in de schoot geworpen, want Agnes en Nico Sluyk – al vele jaren bekenden van ons – kwamen bij het horen van ons initiatief, met het aanbod om de winkel bij hen in de zaak onder te brengen. De deal was binnen tien minuten beklonken, al moest er natuurlijk nog wel het een en ander besproken en op papier gezet worden. Dat doe je niet zomaar even, maar we zijn er met elkaar goed uitgekomen en hebben nu een prachtige zaak in Lekkerkerk aan de Van Markenstraat 16.”

Koelkast
Ook een naam voor de winkel was zo gekozen, met de onbewuste hulp van Nico’s vrouw Agnes. Arjenne: “Zij deed een oude koelkast weg en zei ‘zet ‘m maar bij Nico boven’. Toen wisten we het meteen: Bij Nico Boven wordt de naam van ons nieuwste project.”

De groep van SDK die nu in de nieuwe winkel aan het werk is, voelt zich al helemaal thuis op de nieuwe werkplek. “Het gaat heel goed en er worden ook al heel veel spullen gebracht. Onze groep neemt ze in ontvangst en zorgt dat het schoon en heel de winkel in gaat. Uiteraard zijn er ook mensen die gewoon wat komen kopen. Prachtig natuurlijk.”

Het assortiment in de winkel bestaat uit een wisselend aanbod van artikelen op het gebied van kleinmeubelen, apparatuur, speelgoed, spelletjes, woonaccessoires, decoraties, boeken, kleding en nog veel meer, uiteraard tegen schappelijke prijzen.

Openingstijden
De kringloopwinkel is elke werkdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Mensen die bruikbare artikelen van de hand willen doen kunnen daarvoor terecht op dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Zie ook www.bijnicoboven.nl.

Dit bericht is 1254 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief