Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2995 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Ongeveer en jaar geleden verhuisde Nicole Pot met haar gezin naar Krimpen aan de Lek. Ze streken neer in één van de meest bijzondere panden die deze kern van de gemeente Krimpenerwaard telt. De dienstwoning naast de watertoren aan de Schuwacht werd hun huis en thuis.

Er moest wel wat gebeuren voor zij er comfortabel konden wonen. Het rijksmonument was niet aangesloten op netwerken die gas, elektriciteit en water binnenbrengen. Dat laatste was op zijn minst bijzonder voor een woning die eigendom was van Oasen, het regionale waterleidingbedrijf. Maar goed, dat is allemaal geregeld en de van oorsprong Rotterdammers wonen nu met veel plezier in de niet minder dan vijf Rijksmonumenten die het complex telt. De watertoren zelf, de dienstwoning, het pompgebouw en nog twee bijgebouwen vallen onder die status en dat betekent voor Nicole en haar partner dat ze er alles aan moeten doen om ze in de oorspronkelijke staat te behouden.

“Dat betekent zeker niet dat we niets mogen, maar we moeten onze plannen voor verandering, verbetering of verduurzaming altijd eerst voorleggen aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Een goed onderbouwd plan dat het monument niet aantast haalt het meestal wel”, is de ervaring van de partner van Nicole, die al eerder historische panden onder handen nam.

Nicole wil haar vak ook in Krimpen aan de Lek blijven uitoefenen. Ze runde jarenlang een filiaal van Kinki kappers in Zoetermeer en wil daar in haar nieuwe woonplaats graag mee door gaan. In feite doet ze dat al, want veel van haar vroegere klanten reizen regelmatig af naar Krimpen aan de Lek voor een knip- of verfbeurt. “Daar heb ik nu nog een kappersstoel voor in mijn keuken staan, maar dat verandert binnenkort.” In de hoek van het pompgebouw waarin zich eens het laboratorium en de schakelruimte bevonden wordt Nicole’s kapsalon gerealiseerd. Een moderne ruimte te midden van historische objecten. Het is nog niet af maar het ziet er nu al fantastisch uit.

Op 4 september opent Nicole de deuren van haar eigen salon. Niet zomaar, want de kapster heeft bedacht dat ze haar eerste klant gaat knippen op het dak van de watertoren. Janneke Broere van schoonheidssalon Masala is de gelukkige, maar zij zal er wel een paar honderd treden klimmen voor over moeten hebben om geknipt en gekapt te worden. Als ze in de stoel zit heeft ze daarboven in ieder geval wel een fantastisch uitzicht!

Nicole is gespecialiseerd in het creëren van bijzondere kapsels, zowel in vorm als in kleur. Kijk maar eens op www.nicoleknip.nl.

Dit bericht is 2995 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Nicole gaat (eenmalig) knippen op grote hoogte

 • Hartstikke leuk idee.
  Wens je héél veel plezier en succes in je nieuwe toko.

 • Succes met het openen van je salon.
  En zeker met je eerste speciale knipbeurt.
  Heel bijzonder.
  Even dit nog. Mijn kleindochter van toe 6 wam vorig jaar voor het eerst Krimpen in rijden . Wij wonen hier ook sinds vorig jaar. Toen zag ze de watertoren.
  Wat is dat Papa. Dat is een watertoren . Is die ook te bezichtigen. Leuk he.

 • Spannend lieve Nicole, en ontzettend leuk voor jou!
  Ik ben heel benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien straks!
  Succes met de verbouwing en plezier tijdens de opening!
  Liefs en groetjes,
  Canan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief