Archieven

Dit bericht is 952 keer gelezen

bestuurREGIO – De leden van het nieuwe algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn donderdagavond geïnstalleerd.
Het algemeen bestuur wordt bij het hoogheemraadschap de verenigde vergadering genoemd. Het is het hoogste orgaan van het hoogheemraadschap, vergelijkbaar met de raad van een gemeente. Van de 30 leden zijn er 19 nieuwkomers.
Afgelopen woensdag heeft waarnemend dijkgraaf van Schieland en de Krimpenerwaard, Toon van der Klugt, de negentien leden van het algemeen bestuur die niet terugkeren in de nieuwe bestuursperiode bedankt voor hun inzet. Sommige leden hebben meerdere bestuursperiodes meegemaakt.
Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bestaat uit vier categorieën die belang hebben bij het werk van het waterschap en daarvoor betalen. De grootste is de categorie Ingezetenen met 21 zetels die de belangen van de huiseigenaren en inwoners behartigt en bestaat uit 21 direct door de inwoners van het beheergebied gekozen leden.
Zij hebben in partijverband om deze zetels met elkaar gestreden in de verkiezingen op 20 maart en daarbij de volgende uitslag gehaald: Water Natuurlijk (6 zetels), VVD (5 zetels), Partij van de Arbeid (3 zetels), SGP-Christen Unie (2 zetels), 50Plus (2 zetels), CDA (1 zetel), AWP niet politiek wel deskundig (1 zetel) en Ons-Platteland (1 zetel).
Voor de negen zetels van de andere drie categorieën zijn de leden geselecteerd door voor hun belang representatieve organisaties te weten: categorie bedrijven (5 zetels); categorie ongebouwd (agrarische sector, 3 zetels); categorie natuurterreinen (1 zetel).
De vertegenwoordigers van de categorieën ongebouwd, natuurterreinen en bedrijven worden benoemd door respectievelijk de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Noord, de vereniging van Bos en Natuurterreineigenaren (VBNE) en de Kamer van Koophandel. Het algemeen bestuur zal uit zijn midden een dagelijks bestuur kiezen. Dit college van dijkgraaf en hoogheemraden is vergelijkbaar met het college van burgemeester en wethouders. Op dit moment is de formatie in volle gang.
De grootste partij Water Natuurlijk heeft de heer Hans Schouffoer verzocht als informateur te onderzoeken welke partijen op basis van de verkiezingsuitslag een stabiele coalitie kunnen vormen en welke combinatie daarvoor het eerst verkend zou moeten worden.
De nieuwe samenstelling van het algemeen bestuur staat op de website van het hoogheemraadschap.

Dit bericht is 952 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief