Archieven

Dit bericht is 1199 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat strenger en duidelijker optreden tegen bijtende honden en hun eigenaren. Burgemeester Martijn Vroom heeft daarvoor nieuw beleid vastgesteld.

Bijtincidenten met honden komen af en toe voor in de IJsselgemeente. Vroom: “Dit kan vervelende gevolgen hebben. Voor de veiligheid is het daarom wenselijk in te kunnen grijpen bij incidenten met gevaarlijke honden.”

In het beleid staat beschreven wanneer een hond als gevaarlijk wordt beschouwd. Er is onderscheid tussen lichte en ernstige bijtincidenten. De gemeente beoordeelt de ernst van het bijtincident en de kans op herhaling.

Er is een aantal maatregelen die de burgemeester kan nemen na een bijtincident. Gevolg van een bijtincident kan bijvoorbeeld zijn dat de burgemeester een aanlijn- en/of muilkorfgebod oplegt. De burgemeester kan onder bepaalde omstandigheden afwijken van het algemene beleid, met zowel lichtere als zwaardere maatregelen.

Hondenbijtincidenten kunnen gemeeld worden bij de gemeente via telefoonnummer 14 0180. De melding kan ook digitaal doorgeven via de gemeentelijke website.

Dit bericht is 1199 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief