Archieven

Dit bericht is 1091 keer gelezen

STOLWIJK – Als je bladert door het nieuwste fotoboekje van de Historische Vereniging ‘Oud Stolwijck’, dan ontstaat er vanzelf een vleug van nostalgie. Vanaf zaterdag 27 augustus is het te koop op de braderie, op en rondom het Dorpsplein.

“De vakantie is voorbij, we hebben weer zin om wat te doen”, geeft de altijd enthousiaste Jacklyn Koot (60) aan. “Dit nieuwe fotoboekje is samengesteld door een aantal bestuursleden. In een nieuw, fris lay-out met foto’s uit ons eigen archief.” Het boekje geeft een tijdsbeeld van Stolwijk over de afgelopen honderd jaar. Meest recente foto is een plaatje van de dit jaar gehouden kermis. Zelf vind Jacklyn de luchtfoto uit 1950 het meest prikkelend. “Een prachtig vergezicht met allemaal landerijen. Nu is dat helemaal volgebouwd.”

Tekst gaat verder onder de foto

Niet alleen het fotoboekje is te koop op de braderie. “We hebben weer het welbekende raadspel van oude historische voorwerpen”, licht Jacklyn toe. “Abe Maaijen zet je op de foto met op de achtergrond het Dorpsplein van lang geleden. In onze kraam veel foto’s om te bekijken en zijn ook eerder uitgebrachte fotoboekjes te koop.”

Stolkse klepel
Over een paar weken is het op zaterdag 10 september Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘duurzaamheid’.  Lachend geeft Jacklyn aan dat ‘onze’ Stolkse kerktoren wel het meest duurzame monument van het dorp is. “Iedereen die wil weten waar de Stolkse klepel hangt, die is dan van harte welkom om de toren te beklimmen. Tevens is er een tentoonstelling in de consistorie van de kerk. We laten die dag meer dan drieduizend foto’s en ansichtkaarten zien”, vertelt ze met enige trots.

Het nieuwe fotoboekje 2022 is zaterdag 27 augustus te koop op de Stolwijkse braderie. Prijs: acht euro.

Jacklyn Koot was zaterdagmiddag te gast op de radio tussen 12.00 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via Uitzending Gemist.

Dit bericht is 1091 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief