Archieven

Dit bericht is 9171 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK- Het was een uitdaging of alles op tijd klaar zou zijn, maar het is allemaal gelukt. Afgelopen maandag, klokslag 12.00 uur opende het nieuwe Grand Café Siep aan De Markt de deuren.

Het terras liep meteen gezellig vol en dat bleef de hele dag zo. Inwoners van Krimpen aan de Lek genoten van de mogelijkheid eindelijk weer een terrasje te kunnen pikken en te genieten van het mooie weer. Een verruimd terras met de tafels op gepaste afstand, comfortabele loungebanken, omzoomd door prachtige plantenbakken en uiterst vriendelijke gastheren en -vrouwen die de bezoekers van hun hapjes en drankjes voorzagen.

Voor Sybrich van Heukelom-Burggraaf en haar echtgenoot Eric een mooi begin van een nieuw avontuur. Zij zijn geen onbekenden in de horeca. Eric heeft veel ervaring met het organiseren van festivals en andere grootschalige evenementen, Sybrich bestiert aan de Achterstraat in Lekkerkerk Broodje Kadootje, de kleinste lunchroom van de Krimpenerwaard, zoals ze zelf zegt.

Toen zij hoorden dat Brasserie De Markt het begin van de corona-crisis aangreep om te stoppen, besloten zij in gesprek te gaan met Het Cultuurhuis om te bezien of zij het café-restaurant zouden kunnen gaan uitbaten. Vruchtbare gesprekken, zo bleek, want vanaf nu zijn zij de trotse exploitanten van Grand Café Siep. “Ik noem mijn vrouw altijd Siep”, lacht Eric, “vandaar!”

“Om open te kunnen moest er nog wel het één en ander gebeuren, maar daar hadden we tijdens de lock-down mooi de gelegenheid voor.” Sybrich en Eric vonden dat de inrichting wel wat knusser kon en brachten een verlaagd plafond en wat meer sfeerverlichting aan. Uiteraard staan ook binnen de tafels en stoelen wat verder uit elkaar, maar dat doet aan de sfeer niets af. Ze stelden een vaste kok aan, zochten en vonden in de directe omgeving personeel voor de bediening en dachten na over een gevarieerde lunch- en dinerkaart.

Sybrich streeft er naar in haar gerechten vooral veel streekproducten te verwerken. Kleinschalige producenten uit de Krimpenerwaard en omgeving zorgen ervoor dat vlees, vis, groenten, kaas en andere ingrediënten vers worden aangeleverd. “Onze kok is er blij mee”, aldus Eric. “Hij werkt het liefst met ingrediënten uit de streek. Wat je van ver haalt is niet altijd lekkerder, vindt hij.”

De opening van Grand Café Siep valt samen met een voorzichtige opstart van de activiteiten in het Cultuurhuis. De bibliotheek is weer (gedeeltelijk) open en er staan al weer wat kleine activiteiten in de agenda waar (voorlopig maximaal dertig) deelnemers op af komen die een kopje koffie of iets anders ongetwijfeld zullen waarderen. “We hopen daar in nauwe samenwerking met Het Cultuurhuis een mooie rol in te kunnen spelen.”

Grand Café Siep is zeven dagen per week geopend. Op maandag en dinsdag alleen voor koffie en gebak, een drankje en een lekkere snack, van woensdag tot en met zondag ook voor lunch en diner. Dan gaat de keuken rond 11.00 open. Vooraf reserveren moet nu nog even ter plekke want de aanvraag voor een eigen telefoonnummer is nog in behandeling. “Dat hopen we binnen enkele dagen via Facebook en Instagram bekend te kunnen maken”, belooft Eric.

Dit bericht is 9171 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Nieuw in Cultuurhuis: Grand Café Siep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief