Archieven

Dit bericht is 1267 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK- Met twee duimen in de lucht illustreert Marco Goudswaard hoe blij hij is met de werkzaamheden die op dit moment bij voetbalvereniging Dilettant worden uitgevoerd. De voorzitter is zeer tevreden dat er financiële ruimte is gevonden om het kunstgras op één van de velden te vervangen.

“Dat was hard nodig” vertelt hij. Na ruim elf jaar was het oude kunstgrasveld gewoon op. De veerkracht war er zo goed als uit en dat voelde voor de spelers alsof je in de buitenlucht aan het zaalvoetballen was.

Bovendien was het oude veld voorzien van rubberkorrels en dat weerhield een aantal ouders ervan hun kroost bij Dilettant te laten voetballen. In de media is veel te doen geweest over het gebruik van rubberkorrels in kunstgras. Dat zou schadelijk zijn voor de gezondheid van de spelers, vooral van jeugdige voetballertjes.

Dus toen de vervanging van het kunstgrasveld ter sprake kwam besloot het bestuur van de Krimpense voetbalvereniging een nieuw veld aan te leggen waarin kurkkorrels zijn verwerkt. Een natuurlijk product dat veel vriendelijker is voor het milieu en voor lijf en leden.

Oplevering nieuw veld
“Zo vangen we twee vliegen in één klap” aldus Marco “nieuwe pupillen hoeven zich niet meer te laten weerhouden lid te worden van onze club want dit nieuwe kunstgras voldoet aan alle eisen. Terug keren naar echt gras zoals op de andere velden ligt, is niet overwogen. Regenachtig weer heeft op kunstgras veel minder invloed en dat betekent dat trainingen en wedstrijden bijna altijd door kunnen gaan.

De oplevering van het nieuwe veld staat gepland voor 4 juni aanstaande. Dat moet wel, want half juni organiseert Dilettant een groot jeugdtoernooi waar zich al honderden deelnemers voor hebben ingeschreven. “Dan hebben we alle velden hard nodig.”

 

Dit bericht is 1267 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief