Archieven

Dit bericht is 989 keer gelezen

Nico Sluyk. (Foto: SDK)

Nico Sluyk. (Foto: SDK)

LEKKERKERK – In Lekkerkerk opent begin februari kringloopwinkel ‘Bij Nico Boven’. De winkel komt op de eerste etage van het bedrijfspand van Sluyk Doe-Het-Zelf en Sluyk Keukens & Badkamers op het Lekkerkerkse industrieterrein. ‘Bij Nico Boven’ gaat gerund worden door Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK).

De deal was snel beklonken: eigenaar Nico Sluyk had op de eerste verdieping van zijn bedrijfspand nog ruimte over en SDK zocht naar een locatie om een kringloopwinkel te beginnen.

“Arjenne Timmer en ik waren er binnen tien minuten uit,” vertelt Sluyk op de website van SDK. “Ik zie de kringloopwinkel als een mooie aanvulling op wat we al hebben. Daarnaast vind ik het prachtig dat er hier straks mensen met een verstandelijke beperking aan de slag kunnen. Ook zij hebben recht op een leuke en zinvolle dagbesteding. Bovendien heb ik wat met deze mensen én met de stichting. Ik zie ze graag! En natuurlijk ben ik trots op de naam van de winkel: ‘Bij Nico Boven’ klinkt leuk, toch!?”

“Wij op onze beurt zijn blij met de faciliteiten die Nico Sluyk ons beschikbaar stelt”, zegt Arjenne Timmer namens SDK. “We liepen al een tijd rond met het plan om een kringloopwinkel te beginnen en hebben nu de perfecte locatie gevonden in een bestaand winkelpand en onder de vlag van een prima ondernemer mét affiniteit met onze deelnemers. Ook prettig: je kunt de kringloopwinkel niet alleen per trap maar ook per lift prima bereiken. Beter kun je het niet hebben. Bovendien denken wij dat er in Lekkerkerk en omgeving behoefte is aan een goede kringloopwinkel waar mensen voor een klein bedrag terecht kunnen voor speelgoed, kleinmeubelen, woondecoraties. Kleine huishoudelijke artikelen, boeken, serviezen en leuke cadeautjes.”

Dit bericht is 989 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief