Archieven

Dit bericht is 22 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bestond afgelopen zondag 14 mei 750 jaar. Om zijn verjaardag te vieren ontwikkelde het waterschap samen met Hogeschool Rotterdam een nieuw educatief spel: De WOW Challenge.

De afkorting staat voor ‘ik Woon Onder Water’. “We willen jongeren op een interactieve en speelse manier bewust maken van het gegeven dat dit in ons gebied zo is”, laat een woordvoerder weten. Het spel is een nieuw educatiemiddel dat middelbare scholen kunnen gebruiken om hun leerlingen waterbewust te maken.

Verschillende teams moeten ervoor zorgen dat de (eigen) gemeenten en polders droog blijven. De leerlingen krijgen quizvragen, gaan challenges aan en bestrijden crises. Het spel wordt dan ook gespeeld met echt water. Op maandag 15 mei is het spel na een aantal testrondes voor het eerst gespeeld door de havoleerlingen van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. Het schoolplein waar het spel is gespeeld, is niet helemaal droog gebleven tijdens de lancering.

Dit bericht is 22 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief