Archieven

Dit bericht is 1144 keer gelezen

STOLWIJK- Brandweervrijwilligers hebben zaterdag hun nieuwe voertuig, de Water Transport-500, officieel in ontvangst genomen. Daarnaast is ook de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. Wethouder Leon de Wit, van de gemeente Krimpenerwaard, en Hans Zuidijk, Regionaal Commandant Brandweer Hollands Midden, waren bij dit feestelijke moment aanwezig.

Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig; dat zijn de waarden waar de brandweer voor staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal in te kunnen vullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Stolwijk gaat het om een WTS-500.

BHM vernieuwt
Brandweer Hollands Midden vernieuwt dus. Alle kazernes krijgen in 2022 of 2023 nieuw materieel geleverd. Dit kan gaan om een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. Sinds 2 mei 2022 word dit voertuig mee gealarmeerd bij de melding “Gebouwbrand”.

Nieuwe kazerne
Niet alleen hebben de brandweervrijwilligers van Stolwijk een nieuw voertuig ontvangen. Ook krijgen zij een nieuwe brandweerkazerne. Met het (symbolisch) slaan van de eerste paal is het startsein gegeven voor de bouw van een moderne brandweerkazerne die aan alle eisen van deze tijd voldoet.

 

Dit bericht is 1144 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Nieuw voertuig en eerste paal nieuwe brandweerkazerne voor Stolwijk (video)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief