Archieven

Dit bericht is 584 keer gelezen

Boswachter Kees Kool op de plek waar het sprookjesfiguur komt te staan.

Boswachter Kees Kool op de plek waar het sprookjesfiguur komt te staan.

LEKKERKERK – Het was geen eenvoudige keuze, maar boswachter Kees Kool is eruit. In het Loetbos bij Lekkerkerk komt een sprookjesfiguur van hout te staan waarin een vos, muis en uil te herkennen zijn die samen plezier beleven. In het figuur worden verschillende ideeën gecombineerd die kinderen uit de omgeving hebben ingestuurd.

Een bomenkunstenaar gaat woensdag 12 en donderdag 13 december ter plekke de figuren uit een grote boomstam zagen. Hij is beide dagen tussen 10.00 en 15.00 uur in het Loetbos aan het werk zien, in de omgeving van de Hendrikshoeve.

Herkenbare dieren
Het basisidee is afkomstig van Isa (11 jaar) uit Bergambacht. Zij maakte een tekening van drie dieren die op elkaar staan en lol maken. Het zijn dieren die leven in de Krimpenerwaard en die iedereen kent. Daarbij hebben ze lol en dat moet volgens Isa iedereen hebben in het Loetbos. Bovenop komt een uil te staan. De boswachter ontving zowel van Elvira (11 jaar) uit Krimpen aan de IJssel als van groep 8 van basisschool Het Schateiland in Lekkerkerk het idee om een uil uit hout te laten zagen. Die uil gaat zich dus zeker thuis voelen in het Loetbos.

Opknapbeurt
Het nieuwe sprookjesfiguur maakt onderdeel uit van de opknapbeurt die het Loetbos op dit moment krijgt. Vooral voor gezinnen met kinderen is er straks meer te beleven, doen en zien. Er komen nieuwe speelplekken, een speelroute en ook een groot kunstwerk De Mol. Meer informatie over de werkzaamheden van de kwaliteitsimpuls staat op www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl.

Dit bericht is 584 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief