Archieven

Dit bericht is 2002 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In Krimpen aan den IJssel is een nieuwe coalitie gevormd. Deze bestaat uit zes partijen: SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en PvdA.

Sinds eind vorig jaar heeft Krimpen geen bestuur dat een meerderheid heeft. Vanaf 20 maart hebben de fracties van de zes partijen gewerkt aan een akkoord. Onder het motto ‘Evenwichtig door de crisis’ is het nu gelukt een nieuwe coalitie te vormen. ‘Evenwichtig besluiten is in deze tijd meer dan ooit nodig’, laten de partijen weten in een gezamenlijke verklaring.

De partijen willen daarbij niet alleen verbinding zoeken met de overige fracties in de gemeenteraad, maar ook de Krimpense samenleving.

De coalitiepartijen streven ernaar alle Krimpenaren perspectief te kunnen bieden, met name de kwetsbaren, jeugd en iedereen, ook de Krimpense organisaties, die door de coronacrisis zijn getroffen. Ze wijzen erop dat Krimpen sowieso voor een aantal grote opgaven staat: de jeugdzorg, het sociaal domein, de energietransitieen de mobiliteit (grote kruising, Algeracorridor).

Het is de ambitie van de coalitie om te werken aan herstel van vertrouwen en evenwicht. ‘Niet alleen in de raad en tussen raad en college maar ook in de Krimpense bevolking in al haar diversiteit. Krimpen heeft een bestuur nodig dat mandaat heeft van de gemeenteraad en zo kan zorgen voor stabiliteit én daadkracht. De coalitie wil besturen met respect voor elkaar en alle inwoners van Krimpen.’

Van de coalitiepartijen leveren SGP, VVD, CDA en PvdA wethouders. Krimpens Belang en ChristenUnie ondersteunen deze beoogde wethouders en zijn volwaardige coalitiepartners. De namen van de kandidaat-wethouders en de inhoud van het coalitieprogramma zullen op korte termijn worden bekendgemaakt. Het voornemen is dat de nieuwe coalitie wordt beëdigd op donderdag 2 juli 2020.

Dit bericht is 2002 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief