Archieven

Dit bericht is 1086 keer gelezen

presentatieKRIMPENERWAARD – Tijdens een bijeenkomst in Schoonhoven is donderdag het nieuwe coalitieakkoord ‘Met ambitie samen verder!’ ondertekend door de fracties van Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK), VVD, ChristenUnie, D66 en de nieuwe coalitiepartij Lokaal Op 1. De beoogd nieuwe wethouder van Lokaal Op 1 is Janette Hofman-Verwoert.

Het vernieuwde college bestaat dan uit burgemeester Roel Cazemier, Lavinja Sleeuwenhoek (VGBK), Leon de Wit (VGBK), Ria Boere (VVD), Janette Hofman-Verwoert (Lokaal Op 1), Jan Vente (ChristenUnie) en Bert Bening (D66).

Formateur Douwe Jan Elzinga presenteerde tijdens de bijeenkomst in Schoonhoven het nieuwe coalitieakkoord 2019-2022 en gaf een toelichting op de totstandkoming ervan. Het huidige akkoord is daarbij als uitgangspunt genomen.

De aanpassingen en aanvullingen gaan over de dienstverlening door de gemeente, de bereikbaarheid en zichtbaarheid van bestuurders en ambtelijke organisatie, de samenlevingsparticipatie, cultuurbeleid, lokale economie en het ondernemingsklimaat.

“De onderhandelingen zijn in een goede constructieve sfeer verlopen en dit heeft in betrekkelijk korte tijd geleid tot het nieuwe coalitieakkoord dat kan rekenen op een breed draagvlak in de raad”, aldus Elzinga.

De installatie van de beoogd wethouder is op dinsdag 29 januari in de raadsvergadering.

Coalitieakkoord 2019-2022

Dit bericht is 1086 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief