Archieven

Dit bericht is 543 keer gelezen

REGIO – Vanaf nu kunnen jullie maandelijks een column van mij verwachten over Krimpen aan den IJssel, over lokaal ondernemen, de lokale politiek, de ontwikkelingen die Krimpen momenteel doormaakt, etc. Het lijkt mij daarom goed om allereerst te vertellen wie ik ben en wat mij zoal bezighoudt.

Ik ben Elise Pin, 26 jaar en sinds kort woonachtig in Krimpen aan de Lek, het dorp waar ik ben geboren en getogen. Ook heb ik vier jaar in Krimpen aan den IJssel gewoond, in het mooie Oud Krimpen.

Inmiddels ben ik alweer vijf jaar zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf Social E-Media is gevestigd in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel, waar ik nu aan mijn bureau mijn allereerste column voor RTV Krimpenerwaard schrijf.

Mijn passie is communicatie en content creatie. De kracht van social media boeit mij. Dagelijks stuur ik online de tofste dingen de wereld in én krijg ik reacties van over de hele wereld.

Vaak wordt er makkelijk over gedacht en denken ze dat ik de hele dag op social media zit te scrollen. Een hardnekkig misverstand over online werken dat iedere social media manager of virtual assistant vroeg of laat te horen krijgt van iemand die geen idee heeft van de complexe verscheidenheid aan taken die wij dagelijks uitvoeren.

Door de jaren heen ben ik het lokale aspect van ondernemen steeds belangrijker gaan vinden. Daarom heb ik in november vorig jaar onder leiding van Marco Goudswaard de ondernemersclub Lekker Wonen & Werken in de Krimpenerwaard opgericht, waar Krimpen aan den IJssel uiteraard ook toe behoort. De club telt nu al ruim 300 leden, wat aangeeft dat er veel behoefte is aan lokale verbinding.

Ik heb altijd al belangstelling gehad voor columns en columnisten, zoals Marcel van Roosmalen in het NRC en Peter Heerschop met zijn live column ‘Lieve Marianne’ op Radio 538. Nu ben ik zelf aan de beurt en wil ik graag actuele onderwerpen aanhalen die mij interesseren. Zaken die belangrijk zijn voor de toekomst van onze gemeente en de inwoners of zaken die mij en anderen kunnen belemmeren. Zoals de huidige woningmarkt bijvoorbeeld.

Waar ik 5 jaar geleden van droomde, is nu werkelijkheid. Natuurlijk ging alles gepaard met bloed, zweet en tranen. Zoals mijn vader zou zeggen: “het leven van een zakenvrouw gaat niet altijd over rozen”. In mijn middelbare schooltijd had niemand van mij verwacht dat ik nu, 10 jaar later, een succesvol eigen bedrijf zou hebben. Ze zeggen dat de aanhouder wint en dat je alles kan als je het echt wilt. Daar geloof ik sterk in.

Echter niet als het gaat om de woningmarkt. De woningmarkt is oververhit en dat voelen wij uiteraard ook in Krimpen aan den IJssel. Zowel sociale huurwoningen als koophuizen zijn onbetaalbaar geworden voor starters. Ben je single of staan jouw ouders niet garant? Dan kun je het helemaal schudden.

Jongeren hebben het niet makkelijk en voor jongvolwassenen is het misschien zelfs uitzichtloos geworden. Een huis is tegenwoordig een luxeproduct. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning is zeven jaar.

De gemeenteraadsverkiezingen in maart wezen uit dat de SGP wederom de grootste is. De SGP pleit voor meer woningen voor Krimpense jongeren en starters, maar ook voor het bevorderen van de zondagsrust. Ik ben erg benieuwd wat er van beide terecht gaat komen.

Dit bericht is 543 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief