Archieven

Dit bericht is 810 keer gelezen

HAASTRECHT – Tussen 29 augustus en 3 oktober zijn er weer een maand lang gedichten te lezen aan de Hoogstraat in Haastrecht. Tussen Museum Paulina Bisdom van Vliet en het einde van de Hoogstraat richting Oudewater hangen 23 gedichten van 23 hedendaagse dichters aan de ramen van particulieren en winkeliers. De start is op Hoogstraat 154, maar kan ook andersom gelopen worden vanaf Hoogstraat 46.

“Daarmee wordt de succesvolle wandeling van vorig jaar nog eens over gedaan”, vertelt mede-initiatiefnemer en oud-polderdichter Corie Grootendorst. “Waar vorig jaar de bekende landschapsdichter Henk Kooijman (1928-1988) centraal stond is er nu gekozen voor gedichten van dichters uit de regio. We vroegen dichters een gedicht te schrijven over het ons omringende polderlandschap of hun mooiste natuurgedicht aan te leveren. Maar liefst 23 dichters lieten zich inspireren door wolken, water en weilanden en verbonden hun persoonlijke ervaringen met de natuur en het landschap.”

De dichters: Peter Noordhoek, Chris Bellekom, Jeffrey van Geenen, Hanneke Leroux, Jan Graafland, Ruud Broekhuizen, Wanda Micke, Teus Stouthart, Roel Botter, Julia van Ipenburg, Cindy Snoeck, Heleen Janssens, Cor van Someren, Klara Smeets, Eduard Ditmar, Bart Budding, Ton Houtman, Henk Kooijman, BartenofCornelis, Nelleke den Boer, Rob Haster, Inez Meter en Corie Grootendorst.

De titel van de wandeling ‘Tussen de weg en wereldrand’ is ontleend aan een gedicht van Henk Kooijman.

De uitvoering van de wandelroute wordt mogelijk gemaakt door kunstenaarsvereniging De Krimpener Kunstwaard en Dotter Design.

Dit bericht is 810 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief