Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1702 keer gelezen

LOPIK/SCHOONHOVEN – De watertoren in Lopik krijgt een nieuwe invulling. Verstoep bouwadvies en architectuur in Schoonhoven is gevraagd om een plan uit te werken, waarbij ingezet wordt op behoud en verduurzaming van de watertoren.

Corné van Roest van Verstoep bouwadvies en architectuur: “Met enthousiasme gaan we aan de slag met de verdere uitwerking van deze opdracht. We zijn er trots op dat we aan de slag kunnen gaan met de nieuwe invulling van de watertoren en hopen er aan bij te dragen dat het gebouw naar de toekomst toe voor een brede doelgroep van blijvende waarde kan zijn.”

Omdat drinkwaterbedrijf Vitens sinds enkele jaren geen gebruik meer maakt van de watertoren als drinkwatervoorziening werd het te koop aangeboden.

Roest: “Tijdens een bezichtigingsmoment werd al snel duidelijk dat het pand in een goede bouwkundige staat verkeert. Gelet op de bouwkundige staat en de bijzondere ligging midden in de polder betreft het een pand met potentie.”

Na een voorselectie uit achttien geïnteresseerde kandidaten en aangeleverde biedingen bleven er nog vijf partijen over. Afgelopen donderdag kregen de overgebleven partijen de gelegenheid de plannen inhoudelijk te presenteren. Roest: “Nog dezelfde middag volgde het bericht dat op basis van kwaliteit en haalbaarheid ons gepresenteerde plan als beste uit de bus kwam. Dit betekende snel schakelen want een dag later kreeg deze toekenning een formeel karakter met de ondertekening van een koopcontract.
Het plan bestaat uit een combinatie van functies waarin ingespeeld wordt op wonen, recreatie en educatie. Voor de definitieve invulling zal er een bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden waarvoor verdere afstemming met de gemeente Lopik nodig is.”

Dit bericht is 1702 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief