Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1161 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens een speciale raadsvergadering is dinsdag de vijfde kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel geïnstalleerd.

Aan deze kindergemeenteraad doen alle Krimpense basisscholen mee. Per school worden twee kinderen afgevaardigd naar de kindergemeenteraad, die daarmee uit twintig kinderen bestaat.

Volgens burgemeester Martijn Vroom is de kindergemeenteraad belangrijk voor Krimpen. “Voor mij als burgemeester, voor de wethouders en ook voor de organisatie van de gemeente. Namens alle kinderen van onze gemeente zullen ook deze nieuwe kinderraadsleden met ons meedenken en ons van advies voorzien op onderwerpen die belangrijk zijn. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking.”

Een paar weken terug is de kindergemeenteraad al een keer bij elkaar geweest voor een kennismakingsbijeenkomst, waar ook leden van de voorgaande kindergemeenteraad bij waren.

De kindergemeenteraad wordt gevormd door kinderen van groep 8 van de Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente. De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die Vroom met hen heeft gemaakt.

De kindergemeenteraad gaat aan de slag met plannen die door de verschillende Krimpense basisscholen zijn ingediend. Dit jaar maakt de kindergemeenteraad hiervoor gebruik van de ideeënbox, een plan dat de vorige kindergemeenteraad heeft bedacht. Deze ideeënbox wordt op de basisscholen geplaatst en hierin worden goede ideeën voor Krimpen verzameld. De kindergemeenteraad gaat tijdens het zittingsjaar met deze ideeën aan de slag. Daarnaast zal de raad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

Dit bericht is 1161 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief