Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 816 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens een speciale raadsvergadering is dinsdag de zesde kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel geïnstalleerd. De raad wordt gevormd door door achttien kinderen van groep 8 van de Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de IJsselgemeente.

De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt.

Burgemeester Martijn Vroom vindt het bijzonder om in deze coronatijd toch een nieuwe kindergemeenteraad te hebben in Krimpen aan den IJssel. “Ook nu blijft het belangrijk dat kinderen ambassadeurs zijn voor alle kinderen van Krimpen. Op die manier blijven de belangrijke onderwerpen voor kinderen op de agenda staan.”

De kindergemeenteraad gaat met elkaar en met anderen in gesprek over wat voor kinderen belangrijk is. Dat doen ze bijvoorbeeld met de kinderombudsman. De kinderombudsman vraagt de hulp van de kindergemeenteraad bij een onderzoek naar regelingen voor kinderen die in armoede leven. Ook gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende Krimpense basisscholen zijn ingediend. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

Dit bericht is 816 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief