Archieven

Dit bericht is 1242 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Na een succesvolle start in 2016 is nu de ’tweede editie’ van de Klankbordgroep Jongeren van start gegaan De klankbordgroep adviseert het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd over vele onderwerpen die jongeren aangaan.

Van de eerste klankbordgroep zijn diverse leden al doorgestroomd naar de politiek en hebben een functie als raad-of commissielid of zijn anderszins bij de politiek betrokken of vonden zich al ’te oud’ worden om nog deel uit te maken van de Klankbordgroep Jongeren.

“Via de Masterclass politiek die door de griffie van de gemeente Krimpenerwaard is georganiseerd heeft zich een flink aantal jongeren voor het lidmaatschap van de klankbordgroep gemeld”, zegt Bas Belder (21), die nog uit de vorige klankbordgroep is overgebleven. “Ook van daarbuiten kwam er enige aanwas. We hebben nu totaal 22 leden. We komen elke tweede maandag van de maand bij elkaar, tot nu toe online, en bespreken dan de zaken die we belangrijk vinden en kunnen die ook vervatten in moties die dan bij de gemeenteraad worden ingediend of in de vorm van adviezen. Onlangs hebben enkele van onze leden ook deelgenomen aan het politiek televisiedebat voor jongeren op TV Krimpenerwaard. Dat was bedoeld om het belang om te gaan stemmen onder de aandacht te brengen, ook en juist van de jongeren. We hebben daar heel leuke reacties op gekregen, ook van veel jongeren die hadden gekeken of het later hebben terug gekeken.”

Belder is tijdens de eerste vergadering van de nieuwe klankbordgroep unaniem als voorzitter gekozen. “We willen de stem van de jongeren in onze gemeente duidelijk laten horen”, zegt hij. De Klankbordgroep Jongeren is ook te volgen via Facebook.

Dit bericht is 1242 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief