Archieven

Dit bericht is 4289 keer gelezen

Afbeelding: Van Zanten Bouw

SCHOONHOVEN – De afgelopen twee jaar is er aan de Albert Plesmanstraat gebouwd aan een nieuwe winkel voor Lidl. De oude winkel van Lidl sloot op zaterdag 4 juni definitief haar deuren waarna op woensdag 22 juni de nieuwe winkel haar deuren zal openen. 

De nieuwe winkel voldoet aan de duurzaamheidseisen van vandaag de dag. De winkel is gasloos, heeft zonnepanelen op het dak en LED-verlichting die werken op bewegingsmelders. Daarmee voldoet de winkel aan energielabel A++++.

In de winkel vinden klanten naast de bekende producten een uitgebreid versassortiment in groenten, fruit, vlees, vis en vega(n), een warme bakker met ovenverse broodjes en heel veel non-food producten.

Herontwikkeling winkelgebied
Het gehele winkelgebied Albert Plesmanplein is en wordt onder handen genomen met als verwachte opleverdatum november 2022. De gemeente Krimpenerwaard meld op haar website dat bij het ontwerp van het plein samen met de landschapsarchitect het doel is gesteld om een plein te realiseren waar de bewoners en bezoekers zich prettig voelen. Het achterliggende idee is dat mensen graag komen winkelen op het Albert Plesmanplein, makkelijk kunnen parkeren en even blijven hangen voor een praatje.
Aan de Albert Plesmanstraat zijn inmiddels nieuwe “groene” parkeerplekken gerealiseerd. Voor de gehele Albert Plesmanstaat blijft een blauwe zone gelden. Er geldt een eenrichtingsverkeer bij de parkeerplaatsen aan het Albert Plesmanplein (op de plek van de huidige kiosken), waardoor er sprake is van een veilige verkeerssituatie voor het winkelend publiek.

Afbeelding: Gemeente Krimpenerwaard

Appartementen
De verkoop van de twaalf appartementen die boven de Lidl zijn gesitueerd is gestart in september 2021. Het appartementencomplex ‘de Pionier’, is een verwijzing naar Albert Plesman, de luchtvaartpionier. Ook hier staat duurzaamheid weer hoog op de agenda: de woningen zijn gasloos en hebben de norm EPC 0. Alle woningen zijn inmiddels verkocht waarvan 11 van de 12 woningen zijn verkocht aan inwoners van de gemeente Krimpenerwaard.

Sloop van de oude Lild met op de achtergrond de nieuwbouw

Impressie nieuwe winkelgebied Schoonhoven Noord. Bron: Van Zanten Bouw

Dit bericht is 4289 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief