Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1198 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In verschillende sloten in de Krimpenerwaard komt nog steeds blauwalg voor. Het hoogheemraadschap ziet deze op sommige plekken nu wel afnemen.

Het hoogheemraadschap zet nu ook nieuwe technieken in om de verspreiding van de blauwalg sneller en beter in beeld te krijgen. Zo zijn er afgelopen week luchtfoto’s gemaakt vanuit een helikopter, de komende weken zet het hoogheemraadschap nog een drone in. “Daarnaast hebben we nu een apparaat waarmee onze collega’s zelf blauwalg in het water kunnen waarnemen.”

Om ervoor te zorgen dat blauwalg zich minder goed kan verspreiden laat het hoogheemraadschap het water zoveel mogelijk langs andere watergangen stromen en probeert ze de gebieden waar blauwalg zit zoveel mogelijk te isoleren. “Op sommige plekken passen we het waterpeil aan en we laten schoon water in vanuit de Hollandsche IJssel om de polder mee op peil te houden.”

Het waterschap houdt de waterkwaliteit continue in de gaten: “We lopen veldinspecties, meten de waterkwaliteit en van sommige plekken laten we slootwater nader onderzoeken in het laboratorium.”

Dit bericht is 1198 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief