Archieven

Dit bericht is 2363 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vanaf 2007 heeft de Krimpenerwaard haar eigen polderdichter, elke twee jaar wordt er een nieuwe gekozen. De polderdichter dicht over zaken die onze gemeente aangaan en laat bij verschillende gebeurtenissen van zich horen. De politiek, het landschap of het dagelijks leven in de polder zal hij/zij op een poëtische wijze voordragen.

Donderdagavond was de verkiezing van de nieuwe polderdichter in het Grand Café van Theater Concordia in Haastrecht, georganiseerd door kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard.

Drie dichters droegen elk drie gedichten voor op hun eigen unieke manier. Teus Stouthart (Bergambacht), Frank Jan Kat (Krimpen aan den IJssel) en Daniel van Strij de Regt (Berkenwoude) streden om de eer en de bijzondere ambtsketen gemaakt door Nienke Drexhage.

Na het beluisteren van de gedichten trok de jury bestaande uit burgemeester Roel Cazemier van Krimpenerwaard, Ella van Vliet (eerste polderdichter gemeente Krimpenerwaard), Hanneke Leroux (oud stadsdichter Gouda) en cultuurwethouder Kirsten Jaarsma van Krimpen aan den IJssel zich terug met de zware taak om de nieuwe Polderdichter voor de komende jaren te benoemen.

Eerst werd er afscheid genomen van polderdichter Julia van Ipenburg uit Schoonhoven. Ze schreef in haar ambtsperiode 57 gedichten en heeft zo een onuitwisbare plek ingenomen bij de poëzie liefhebbers.
Alle drie de dichters werden geprezen om hun unieke kwaliteiten en kregen handvatten mee om de komende jaren verder te groeien. Vervolgens werd de Polderdichter voor de komende twee jaar bekend gemaakt.
Teus Stouthart zal minimaal vijf keer per jaar een nieuw gedicht schrijven en voordragen bij een publieke bijeenkomst.

De gedichten worden gepubliceerd op de Facebookpagina van ‘Polderdichter Krimpenerwaard’.

Foto’s: Janet de Graas.

Dit bericht is 2363 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief