Archieven

Dit bericht is 3676 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Voor de vaste bezoekers is ze zeker geen onbekende. Sinds 2002 werkzaam als badjuffrouw in zwembad ‘t Wilgerak. Mandy van Schijndel (38) neemt het stokje over van Cor Oskam die met pensioen is gegaan. Een sportieve dame die er enorm veel zin in heeft.

“Cor heeft geholpen met de opstart van het nieuwe seizoen.  Zijn laatste werkdag was 30 april, precies een dag voordat het zwembad is opengegaan”, vertelt de enthousiaste Mandy aan RTV Krimpenerwaard. “Als het mooi weer is, krijgt hij nog een barbecue aangeboden met alle personeelsleden.” Per 1 mei is zij nu aangesteld als zijn opvolgster. In dienst van de gemeente verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het zwembad.

Meer over Mandy
Geboren in Rotterdam en al jarenlang woontachtig in Nieuwerkerk a/d IJssel. Vanuit de sportopleiding CIOS in Goes is ze bijna negentien jaar geleden begonnen in ‘t Wilgerak. Daarnaast werkte ze in diverse andere zwembaden. Het omgaan met kinderen en ze leren zwemmen was de belangrijkste reden om dit vak in te gaan. Tot 2012 werkte ze in de winterperiode als skilerares in het Oostenrijkse Königsleiten. Daarna is ze gestart om jeugd van 8-14 jaar te trainen voor het Nederlands Skiteam. Een actief bestaan en dan ook nog zeven weken geleden bevallen van haar tweede kind. “Ja, het is wel druk nu”, lacht de vriendelijke Mandy. Het restant van mijn zwangerschapsverlof neem ik na het zomerseizoen op.” Het siert haar dat ze aantoont echt voor deze functie te willen gaan. De datum van de bevalling was nu eenmaal niet te beïnvloeden.

Techniek
De ervaring voor deze uitdaging heeft ze opgedaan als assistent beheerder. Het meest lastige bleek het technische gedeelte. In de machinekamer kunnen storingen ontstaan. Dan moet je wel weten te handelen. Maar ook dat is door haar voorgangers goed overgedragen en onder controle. “We hebben een zoutelektrolyse machine staan die zorgt dat we met minder chloor kunnen draaien. Het water vanuit de machinekamer wordt verwarmd door de zonnecollectoren. Zo houden we temperatuur continue zoveel mogelijk op 21,5 graden. Alleen op koude dagen is de watertemperatuur net iets lager.”

Sein groen
Evenals vorig jaar heeft het RIVM nog beperkende maatregelen voor openlucht zwembaden. Mandy geeft aan dat er tot nader bericht bezoekers alleen baantjes mogen zwemmen. Maximaal een half uur en op afspraak.  Opvallend is dat bezoekers nauwelijks morren. “Ze vinden het ook wel een luxe dat ze een half uur lang een baan voor zichzelf hebben. Maar zodra het zwembad weer opengaat voor recreatief zwemmen is dat voorbij”. Particuliere zwemlessen en schoolzwemmen starten volgende week. Het diepe bad is geheel geverfd en snackwinkeltje ‘Het Rakkertje’ is van een nieuw dak voorzien. Het wachten is nu op het sein groen zodat iedereen kan genieten wat ‘t Wilgerak te bieden heeft.

De nieuwe beheerster Mandy van Schijndel is zaterdag 8 mei te gast op de radio tussen 12.00 en 14.00 uur. Dan maken we uitgebreid kennis met haar.

Dit bericht is 3676 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief