Archieven

Dit bericht is 2685 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Zijn volgers op social media werden de afgelopen week op hoogspanning gezet. Kunstschilder Bram Herens liet iedereen in het ongewisse in welk pand zijn nieuwe atelier is gevestigd. Uiteindelijk kon hij zelf de spanning ook niet meer aan en maakte het nieuws wereldkundig. Het nieuwe atelier is gevestigd in de voormalige Dika fabriek.

De kunstschilder was enkele maanden geleden lovend over zijn atelier in een weiland bij Ammerstol. “Ik vind dat nog steeds een geliefde plek”, vertelt de vriendelijke Bram aan RTV Krimpenerwaard. “Ik hoor alleen maar vogels en kikkers. Maar een kunstenaar moet ook weer niet teveel geïsoleerd zitten. Daarom ben ik, naast deze locatie, op zoek gegaan naar nog een ander geschikt pand.”

Verkocht
En dat heeft Bram gevonden in de voormalige Dika Fabriek, nabij het Veer. “Iedere dag wandel ik met mij hondje daarlangs. Ineens zag ik een bord ‘Te Huur’ staan. Vervolgens ben ik in contact gekomen met Jan Diekema, die ken ik vanuit mijn jeugd. Zijn dochters Aveline en Sigrid hebben mij een rondleiding gegeven door het complex. Ik was gelijk verkocht, de sfeer, het uitzicht, alles klopt.”

Geur
Ondanks dat de fabriek al enige tijd niet meer gebruikt wordt, ruikt Bram in het atelier de geur van prei, knoflook en basilicum. “Dan loopt het water me uit de mond. Dan denk ik terug aan de pannen soep die mijn moeder vroeger maakte”, watertand Herens.  Overigens zal dat op korte termijn gaan veranderen. Dan zal de lucht van verf, terpentijn en lijnolie definitief de geuren uit de gloriejaren van de Dika doen verdrijven.

 

Dit bericht is 2685 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief