Archieven

Dit bericht is 1519 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- “De juiste balans vinden tussen de commerciële activiteiten en het realiseren van onze maatschappelijke doelstelling is onze grootste uitdaging” stelt Jan Hamerslag vast.

Jan is sinds 1 januari voorzitter van de Stichting Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Bijna een dagtaak, want in het Cultuurhuis is altijd veel te doen. Een enthousiast team medebestuurders, medewerkers en vrijwilligers staat hem met raad, daad en uitvoerende ondersteuning terzijde. “Daar ben ik erg blij mee” aldus Jan, die nog maar een klein jaar bij het Cultuurhuis betrokken is.

Hij voerde een externe opdracht uit voor de organisatie en voelde zich er meteen thuis. Dat voelde het bestuur net zo en voor hij het goed en wel wist was hij voorzitter. Zijn voorganger Gerbert van Beusekom droeg de voorzittershamer aan hem over en werd zelf penningmeester. Met Fred Bartels, die de facilitaire zaken beheert en Yvonne Metaal die verantwoordelijk is voor marketing en communicatie is het bestuur dan weer bijna compleet. “De gesprekken met een kandidaat voor de vijfde bestuurszetel hopen we binnenkort af te ronden.”

Verschillende huurders
De combinatie tussen commerciële en meer maatschappelijk gerichte activiteiten is complex. Beoogd wordt met evenementen die geld in het laatje brengen een financiële buffer op te bouwen die het Cultuurhuis de gelegenheid biedt activiteiten te organiseren die een breed publiek aanspreken. Activiteiten die grotendeels door vrijwilligers worden georganiseerd. Denk aan de koffieochtenden, het naaiatelier, het crea-café en de heel populaire bingoavonden.

Daarnaast zijn er de vaste huurders zoals de bibliotheek, toneelvereniging KDO, muziekvereniging Crescendo, de wijkagent, de historische vereniging Crempene en het Welzijnspunt. Jongeren hebben er iedere vrijdagavond hun eigen ontmoetingspunt en voor liefhebbers van een culinair hoogtepunt staat grand café Siep vijf dagen per week garant voor een smakelijke lunch, een high tea of een heerlijk diner.

(Tekst gaat door onder foto)

Incidenteel maken ook andere organisaties in de Krimpense gemeenschap gebruik van het Cultuurhuis. “Dat werkt twee kanten op” vindt Jan Hamerslag “de betrokken partijen vinden hier een fijn onderdak en onze accommodatie wordt optimaal benut. Bovendien leidt de directe ontmoeting tussen verschillende doelgroepen tot meer samenwerking en harmonie.  Dat komt het dorpsleven alleen maar ten goede.”

Lokale dorpsleven
“De financiële vooruitzichten zijn positief” oordeelt Jan “maar helemaal zonder zorgen zijn we nog niet.” De sluiting ten gevolge van corona heeft de inkomsten doen teruglopen en de stijgende energieprijzen hakken er ook bij het Cultuurhuis flink in. Het is in ieder geval wel gelukt de theaterzaal te voorzien van airconditioning, waardoor het aantal gasten per evenement kan worden verhoogd.

Dat komt goed van pas, want op 28 mei staat een optreden van de tributeband Beatles Revival geprogrammeerd en dat belooft een snel uitverkochte avond te worden. Ook voor het nieuwe seizoen wordt een aantal publiekstrekkers gecontracteerd, die voor volle zalen kunnen zorgen. “Daarmee hopen we onze inkomsten weer op niveau te krijgen.”

Eén ding staat vast; Jan Hamerslag, die een leven lang in hartje Rotterdam heeft gewoond en gewerkt, voelt zich in de kern van het lokale dorpsleven als een vis in het water.

Dit bericht is 1519 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief