Archieven

Dit bericht is 831 keer gelezen

hkk

Marco Oosterwijk en Frank Druijff. (Foto: Ellen de Bruine)

KRIMPEN A/D IJSSEL – De Historische Kring Krimpen aan den IJssel (HKK) heeft een nieuwe voorzitter. Na tien jaar voorzitterschap ontving Adri Liedorp afgelopen woensdag op de algemene ledenvergadering een dankbaar applaus en de bloemen. Marco Oosterwijk volgt hem op. Ook Janine Nauta, al vanaf de oprichting van de vereniging betrokken, was aftredend. Als algemeen bestuurslid wordt zij opgevolgd door Frank Druijff.

Liedorp is blij dat de ontstane vacatures op deze manier zijn ingevuld. Hij kijkt terug op een mooie periode, zowel voor de vereniging als voor hemzelf. “We hebben een prachtige vereniging, met inmiddels 300 leden. Er gebeurt heel veel; binnen het bestuur, maar vooral ook binnen de verschillende werkgroepen. De hoge gemiddelde leeftijd maakt wel dat er veel werk bij de zelfde mensen komt te liggen. Met twee jongere bestuursleden verwachten we dat de HKK ook de komende jaren vitaal en relevant blijft voor Krimpen. Het grote netwerk van Marco, als oud wethouder, én de inhoudelijk kennis van Frank, als erfgoedadviseur, gaan daar zeker bij helpen.”

Oosterwijk beaamt dit. “Toen Adri mij vroeg, hoefde ik niet lang na te denken. Juist nu ik in Ridderkerk wethouder ben vind ik het belangrijk me lokaal in te blijven zetten. Als lid van de historische kring weet ik wat een werk er wordt verzet, maar ook waar de uitdagingen liggen. Samen met het nu zeskoppige bestuur gaan we daar enthousiast mee aan de slag. 2018 was wat dat betreft al een succesvol jaar voor de vereniging, daar bouwen we graag op verder.”

“Vorig jaar hadden we inderdaad een heel mooi jaar”, vult Liedorp aan. “Vooral de tentoonstelling Over de toonbank, over de verdwenen winkels in Krimpen, was een succes. De bezoekersaantallen waren boven verwachting, het boek is bijna uitverkocht en de tentoonstelling heeft veertig nieuwe leden opgeleverd. Maar vergeet ook onze archeologische opgravingen bij De Wilgen en de Veerdam niet. Dat geeft de inwoners van Krimpen weer meer inzicht in de geschiedenis van hun woonplaats. Net zoals de mooie fotowand bij de vernieuwde Albert Heijn-vestiging in de Crimpenhof. Hier heeft de HKK het beeldmateriaal voor geleverd.”

Ook voor de komende tijd staat er veel op stapel, zo vertelt Oosterwijk: “Volgend jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Hier willen we natuurlijk uitgebreid aandacht aan besteden.” En met een glimlach: “Daar kunnen we heel goed nieuwe leden bij gebruiken…”

Dit bericht is 831 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief