Archieven

Dit bericht is 767 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK/LEKKERKERK – De informatieborden in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek en het Loetbos bij Lekkerkerk zijn vervangen.

De welkomst- en informatieborden staan bij de toegangspoorten van de natuur- en recreatiegebieden en geven bezoekers informatie en tips over de natuur en de omgeving en vermelden ook de geldende spelregels.

Op iedere plek worden drie parels uitgelicht. Elke ‘parel’ heeft een ander doel, zoals actief beleven, natuur en educatie. Op het bord staat ook een oriënterende kaart, hierop is in één oogopslag helder duidelijk wat er buiten allemaal te zien en te beleven is.

Alweer een aantal jaar geleden heeft eigenaar Groenalliantie onderkend dat de inrichting van haar gebieden niet meer aansloot bij de wensen van de huidige recreant. Sinds die tijd is, samen met de Provincie Zuid-Holland, geïnvesteerd in een Kwaliteitsimpuls, met als doel doel om de recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. Een onderdeel daarvan is het vernieuwen van de informatievoorziening.

Jan Vente, bestuurder van Groenalliantie en wethouder van de gemeente Krimpenerwaard zegt daarover enthousiast: “Met de nieuwe informatievoorziening kunnen de bezoekers beter de weg vinden in onze terreinen en beter zien waar de bijzondere plekken zijn, die je echt niet mag missen.”

De nieuwe borden zijn gefabriceerd door Orionis uit Middelburg, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar (zo regulier mogelijk) werk begeleidt en helpt bij hun ontwikkeling. De lay-out van de welkomst- en informatieborden is doorontwikkeld in lijn met de huisstijl van Groenalliantie.

Dit bericht is 767 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief