Archieven

Dit bericht is 2667 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De kandidaten voor de vier wethoudersposten in Krimpen aan den IJssel zijn bekengemaakt. Het worden Wubbo Tempel (CDA), Hugo van der Wal (SGP) en Coen Derickx (PvdA). Kandidaat voor de VVD is huidig wethouder Anthon Timm.

Tempel komt uit Rotterdam en is nu nog werkzaam als gemeentesecretaris in Oudewater. Hij krijgt de portefeuilles financiën, energie en onderwijs.

Van der Wal is op dit moment senior beleidsadviseur op het ministerie van VWS. Hij krijgt als portefeuilles onder meer het sociaal domein (WMO, jeugdzorg) en wonen.

De PvdA draagt huidig fractievoorzitter Coen Derickx voor, nu werkzaam als gemeentesecretaris in Loon op Zand. In Derickx’s portefeuille zitten onder meer sport, cultuur en participatie.

De VVD ziet graag huidig wethouder Anthon Timm zijn taak voortzetten. In Timms portefeuille zitten onder meer economie, bereikbaarheid en mobiliteit, waarmee hij zich nu ook al bezighoudt.

Het voornemen is dat het nieuwe college van SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en PvdA wordt geïnstalleerd op donderdag 2 juli tijdens een extra raadsvergadering. Tevens zal dan het coalitieprogramma ‘Evenwichtig door de crisis’ gepresenteerd worden. In verband met het voldoen aan de RIVM-richtlijnen is op dit moment de locatie van de bijeenkomst nog niet bekend.

Dit bericht is 2667 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief