Archieven

Dit bericht is 769 keer gelezen

kerkwegLEKKERKERK – De eerste twintig nieuwe woningen aan de Kerkweg in Lekkerkerk zijn klaar. Om dit te markeren onthult directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen donderdag een historische gevelsteen.

Aan de Kerkweg werden in 1923 de allereerste sociale huurwoningen van Lekkerkerk gebouwd. De woningen worden vervangen door nieuwbouw. Als eerbetoon aan het verleden heeft QuaWonen de eerste steen van toen verwerkt in de gevel.

QuaWonen sloopt aan de toegangsweg van Lekkerkerk in totaal 44 woningen vanwege funderingsproblemen. Er komen 40 woningen voor terug, waarvan de eerste 20 nu klaar zijn. De karakteristieke architectuur is behouden gebleven.

De bewoners van de historische woningen konden terugkeren naar de nieuwbouw. Zeventien bewoners maakten van de mogelijkheid gebruik. De andere bewoners hebben elders een woning naar hun wens gevonden.

De sloop en nieuwbouw aan de Kerkweg gebeurt in twee fases. In mei 2019 begint de sloop van het tweede woonblok. Die woningen zijn naar verwachting voorjaar 2020 klaar.

Dit bericht is 769 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief