Archieven

Dit bericht is 947 keer gelezen

nldoet2STOLWIJK – Voor het derde jaar op rij heeft Groen Wonen Vlist mee gedaan aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar zijn de medewerkers samen met hovenier Gerbrand Verkleij, De Natuurlijke Tuinman van de Mengelmoestuin in Ammerstol, en een aantal vrijwilligers aan de slag gegaan.
Zij hebben vrijdag hun best gedaan om zoveel mogelijk voortuinen in de Mesdagstraat in Stolwijk zomerklaar te maken. De bewoners van deze straat konden zich hiervoor vooraf aanmelden. Een aantal van de bewoners heeft zelf ook de handen uit de mouwen gestoken en een handje geholpen.
De bewoners waren welkom om een kop koffie met een gebakje te nuttigen in de straat. Er werd gesnoeid, onkruid en mos verwijderd, dode hagen werden verwijderd en nieuwe teruggeplaatst, hekwerken werden hersteld en er werden vooral veel nieuwe plantjes geplant.
Doel van de dag was om voor de bewoners een onderhoudsarme voortuin te creëren waarbij gebruikt is gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke producten. Voorafgaand aan NLdoet heeft Groen Wonen Vlist, daar waar nodig, bij de betreffende woningen de bestrating recht laten leggen.
Het resultaat van de dag: zeven opgeknapte voortuinen. Groen Wonen Vlist heeft veel enthousiaste reacties van de bewoners mogen ontvangen. Ook de medewerkers en overige vrijwilligers kijken, ondanks het onstuimige weer, terug op een zeer geslaagde dag.

Dit bericht is 947 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief